InfoPont
Peter’s Planet Travel – SALZBURG
  • 2018. szeptember 10.

Nem tudok betelni ezzel a várossal, a szépsége, az eleganciája és a nyitottsága idén is levett a lábamról. Salzburg egyszerre friss és befogadó de még mindig az a törékeny szépségű porcelán, amelyik Mozartot adta a világnak.Tippek és élmények első kézből. 

 

ZENESZOBA ANGYALOKKAL A HELLBRUNNI KASTÉLYBAN

A Wasserspiele a Hellbrunni kastély kertjében szerintem ez egyik legjobb dolog, ami történhet a városban. Arról híres évszázadok óta, hogy a meghívó félen kívül mindenki vizes lesz itt – ott egy kicsit. Váratlanul és még váratlanabb helyekről érkezik egy – egy fröccsenet a nyakunkba. A felnőtt is újra és bátran lehet gyerek, visíthat és pont olyan felhőtlenül szórakozhat, amilyen felhőtlenül az ember szórakozni képes, vagy inkább képes volt a közösségi média előtti időkben. Bringával és busszal is közel van, ha kiváltjuk a Salzburg kártyát, akkor nem is kell belépőt fizetni a vezetett túrára és a kastélyba sem.

 

 

ROMANTIKUS ÉS HARMONIKUS VÁROS

Próbáltam megfejteni,  miért érzem olyan hamar magamban is azt a harmóniát, ami a városból is sugárzik?  Bárhonnan néz rá az ember a városra, sehol egy olyan épület, kiszögellés, ami bántana a szemét, ami ne illeszkedne tökéletesen és autentikusan a már meglévő mellé. A városban szigorú városképvédelmi szabályok vannak, kötelező a Salzburg óvárosában nyíló üzleteknek míves cégért használni.

 

 

 

VIRÁGPIAC

Salzburgban a helybéliek közül vannak, akik már reggel nyolckor pezsgőznek a virágpiacon. Vannak városok, amelyek azonnal bekapják a látogatójukat, vannak, amelyek nehezebben fogadhatóak be, és vannak olyanok, amelyekbe megérkezve az ember könnyűnek és szabadnak érzi magát. Salzburg ilyen. Tele van szépséggel és kecsességgel, nem túl nagy, nem túl kicsi, emberi léptékű, egyszerre klasszikus, tradicionális, állandóan megújulni képes és a levegőben folyamatosan jelen van valamiféle játékosság, tiszta egyértelmű minőség és európaiság.

 

 

 

AZ OSZTRÁK NYITOTTSÁG

Martin karmester, Lea festőművész, a Salzburg környéki tavakat derítettük fel együtt. A Wolfgang see mellett a Fuschl am See hűvös, ivóvíz minőségű habjaiban vészeltem át a legforróbb órákat, utóbbi busszal is, biciklivel is megközelíthető, a Salzburg kártyával mindössze 2 euro és 60 cent a buszjegy, a Mirabellplaztnál is felszállhatunk rá. És hogy hogyan kerüljünk kapcsolatba a helyeikkel? A legegyszerűbb, ha megszólítjuk őket, Salzburgban csak nyitottsággal találkoztam, de a couchsurfing applikációt is melegen ajánlom, sokan mutatják meg szívesen a városukat szeretetből, Salzburgban is.

 

 


 

Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Instagram: @petersplanet.travel    Facebook: PetersPlanet.travel

 

 

 

Cimkék:
happy wheels