InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Újabb 30 élsportoló tanulmányát finanszírozza a Berzeviczy Albert Ösztöndíj

A BOM a Magyar Sportért Alapítvány Berzeviczy Albert Ösztöndíjasainak névsora 30 élsportolóval bővül, akik összesen 31 millió forint támogatásban részesülnek tanulmányaik ideje alatt. A már jelenleg is a BOM Alapítvány támogatásával tanuló sportolók száma így 65 főre emelkedik.

Fotó: bomalapitvany.hu

Megtartotta kuratóriumi ülését a BOM Alapítvány, ahol kiválasztásra kerültek azok a sportolók, akik a jövőben Berzeviczy Albert Ösztöndíjasként folytathatják tanulmányaikat. Az ülésen részt vett Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és elismerését fejezte ki a közel húsz éve működő civil szervezet sportért végzett munkájáért.

A BOM Alapítvány tizenegyedik alkalommal hirdette meg sportolóknak szóló tanulmányi ösztöndíjprogramját, amelyre olyan versenyzők pályázhattak, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjasként folytatnak felsőfokú tanulmányokat  élsportolói  karrierjük  mellett. Az ösztöndíjprogram indulása óta már több mint  200 sportoló tanulmányait finanszírozta és olyan tehetséget kísérhetett végig olimpikonná vagy paralimpikonná válásuk útján, mint Ekler Luca, Gulyás Michelle, Keszthelyi Rita, Krizsán Xénia, Magyari Alda, Hadvina Dóra, Olasz Anna, Németh Nándor, Tóth Krisztián, Márton Anna vagy éppen Rasovszky Kristóf.

A BOM ösztöndíjasok az anyagi támogatáson túl részt vehetnek a BOM Alapítvány és a Menedzserek Országos Szövetsége által életre hívott Magyar Sportért Mentor Programban, amely segítséget nyújt a sportkarrier utáni civil életbe és a munkaerőpiacra való kilépésben.

Érdi Mária, világ- és Európa-bajnok vitorlázó, aki jelenleg az olimpiára készül, immár második alkalommal részesül Berzeviczy Albert tanulmányi ösztöndíjban:

„Boldog vagyok, hogy újra kiválasztottak az ösztöndíjra, hiszen így a BOM Alapítvány amellett, hogy a tanulmányaimban támogat ezzel a vitorlás karrieremet is segíti, hogy remélhetőleg érmet nyerjek az olimpián.” – árulta el olimpikonunk.

Rescsik Csaba, para-sportlövő, programtervező informatikus tanulmányaihoz kap segítséget az ösztöndíj révén: „Nagyon örülök, hogy megkaptam az ösztöndíjat, óriási segítség ez számomra a mindennapokban és abban, hogy nyugodtabb körülmények között tudjak felkészülni a paralimpiára.” -mondta el a parasportoló.

„A BOM Alapítvány küldetése, hogy magyar ép és parasportolók támogatásán keresztül támogassa a magyar sport minél eredményesebb olimpiai és paralimpiai szereplését. Fennállásunk óta több ösztöndíjasunk is nem pusztán részt vett ezen a két világeseményen, de ott érmet is tudott nyerni.” – jelentette ki Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM kuratórium elnöke.

„Büszkék vagyunk, hogy az ösztöndíj továbbra is nagy népszerűségnek örvend a sportolók körében. Azt érezzük, hogy presztízs lett BOM sportolónak lenni, és hisszük, hogy a tagság egy életre szól. Sportolóink kezét a tanulmányaik befejezése után sem engedjük el, számos programot és lehetőséget kínálunk részükre.” – tette hozzá Szabó Szilvia a BOM Alapítvány főtitkára.

SZABÓ SZILVIA
szabo.szilvia@bomalapitvany.hu
bomalapitvany.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben