InfoPont Ajánló Magazin
AjánlóKiemelt tartalom

Húsvéti recept – Készítsünk tojáslikőrt!

A tojás és a tojáslikőr jellegzetes húsvéti szimbólum. A tojás az újjászületés és az élet megújulásának jelképe, míg a tojáslikőr egy olyan ital, amelynek elkészítése és fogyasztása gyakran összekapcsolódik az ünnepi hagyományokkal. Egy üveg házi készítésű tojáslikőr kiváló ajándék lehet a családtagoknak vagy barátoknak.

A házi tojáslikőr készítése és fogyasztása különleges élményt jelenthet húsvétkor, hozzájárulva az ünnep hangulatának és jelentőségének fokozásához. Hoztunk is egy bevált receptet, próbáljátok ki!

Házi tojáslikőr

Hozzávalók

500 ml 3,5 %-os tej

250 ml habtejszín ( 30-32%-os) 2 db vaníliarúd (belseje és héja) 100 g porcukor

5 db tojássárgája 250 ml rum – fehér 150 g porcukor

Elkészítés

A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral. Felforraljuk, majd félretesszük. A tojások sárgáját kikeverjük a másik adag porcukorral. Most a forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverjük. Azért kell vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, hogy ne főljön meg a tojássárga. Viszont a forró tejjel pasztörizáljuk a tojást, így biztonságos lesz a fogyasztása.

Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. Töltsük üvegekbe a vaníliarudakkal együtt. Fél nap hűtés után elégedetten fogyaszthatjuk az elkészült tojáslikőrt.

FOTÓ: 123 RF

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben