InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Kairó – Kultúra nagykanállal

Egyiptom, pontosabban Kairó három órányi repülőútra van Budapesttől, a város pedig azonnal magával ragadja a látogatót.

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

DZSÓSZER FÁRAÓ PIRAMISA

DZSÓSZER FÁRAÓ PIRAMISA

A városban alig egy óra leforgása alatt évszázadokat, évezredeket lehet visszalépni az időben. Ezen a képen Dzsószer fáraó lépcsős piramisát láthatjátok, ez az első egyiptomi piramis, a harmadik évezred első felében (időszámításunk előtt 2650 körül) építették.

KOPT KERESZTÉNY NEGYED

DZSÓSZER FÁRAÓ PIRAMISA

Könnyedén, észrevétlenül szerettem bele Kairóba. Hálás vagyok a városban talált történetekért, a kairói találkozásokért. Szenvedély, humor, szépség és fájdalom is van ebben a városban, a történeteit és a titkait pedig azoknak meséli el, akik megérzik azt a különleges rezgést, ami az alkotó energia maga.

FANCY TERASZ A NÍLUS PARTJÁN

DZSÓSZER FÁRAÓ PIRAMISA

Kultúra nagykanállal Kairóban? Érdekelhet egy olyan túra, ahol a gízai piramosoktól kezdve Tutankhamon maszkján át mindent megnézünk, de a java csak ezután kezdődik? Dervistánc, irodalmi zarándokhelyek, Nílus, fancy terasz és minden más, ami egy négy éjszakás kairói tripbe belefér. Erre a címre írj, ha velem utaznál októberben: petersplanet@petersplanet.travel

EGYIPTOMI MÚZEUM

Az Egyiptomi Múzeum kincsei között Kairóban legalább három napig lehetne bolyongani, de egy látogatás alkalmával, megfelelő kísérővel és gondos szelekcióval is komoly tudást hozhat haza magával az utazó. A képen is látható írnok szobor a múzeum egyik legtöbbet fotózott darabja.

Szöveg: Szűcs Péter
Képek: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben