InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Hétvégi kiránduló: Szerelem Szobor VálonHétvégi kiránduló:

A tavasz a szerelmesek évszaka, ilyenkor a természet éledése, a virágok első kinyílása és a madarak dallama romantikus légkört teremtve melegíti fel a szíveket és újraéleszti a szerelmesek érzéseit. A nap meleg sugaraival együtt a szerelmek is virágba borulnak, új kezdetekre, friss reményekre és mélyebb kapcsolatokra inspirálva az embereket.

Vál településen található Szerelem-szobor, 16 méter hosszú és 10 méter magas alkotás, amely a szőlőtőkék között áll, egy dombtetőn, ahol maga a pannon táj teszi teljessé a művet. A monumentális Szerelem nevet viselő szobor a váli Haraszthy pincészet területén található.

A szobor a férfi és a nő közötti konfliktust ábrázolja, a drótok ezt jelenítik meg. A felek belső vágyait, valós énjét a két kisgyerek magatartása mutatja, ahogyan vágyakoznak egymásért, szeretnék átölelni, megérinteni a másikat. Az alkotás eredetileg az ukrán Alexander Milov műve, amit a 2015-ös amerikai Burning Man Fesztiválon mutatott be, majd 2017-ben került Magyarországra.

Évente kétszer, tavasszal és ősszel itt kerül megrendezésre a LOVE Fesztivál, amikor együtt ünnepelhetjük a szabadságot, szerelmet, a borokat és a jó társaságot. Maga a szobor bármilyen időszakban és napszakban ingyenesen látogatható.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben