InfoPont Ajánló Magazin
BalatonInfoPont

Gasztrotúra

badacsonyi hegyek a Balatonról nézve
Majoros Attila

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Van új a nap alatt a Balaton déli partján. Kellemes meglepetés volt felfedezni az Egy Csipet Nádas ételeit Siófokon. (Töreki u. 40). A képen a tulajdonos, Majoros Attila, aki kóstolót hozott a kínálatból. @egycsipetnadas

SZEZON ELŐTTI BALATON

Akár egy napra, de egy összebújós hosszú hétvégére is érdemes leugrani a szezonon kívüli tavaszi Balatonra. És, ami a szezonban ritkaságnak  számít,  például  foglalás  nélkül is van asztal a legjobb éttermekben. Új, eddig nem ismert éttermeket fedeztem fel egy tavaszi gasztrotúra részeként.

Esti Balaton látkép

VEGÁN OPCIÓ

Megvallom őszintén, a Balaton északi partját ismerve és szeretve meglepődtem, hogy mi minden történt a déli parton, mióta évekkel ezelőtt ott jártam. Az egyik legfontosabb felfedezésem, hogy van élet a lángoson túl. Minőségi vegán ételeket és kifogástalan minőséget találtam, aminek egyik példája a környék termelőinek nyersanyagaiból készülő, a tányéron is látható vegán összeállítás.

Vegán menü összeállítás

EGY CSIPET NÁDAS

Az idő lelassítása az egyik cél Törekiben, de a tulajdonosok koncepciója szerint „új gasztronómiai irányvonal jöhet létre azáltal, hogy úgy tesszük változatossá, élménydússá a kínálatunkat, hogy mindig más vendégszakács köré építjük fel gasztro programjainkat. A vendégszakácsok meghívásával a vendégeinknek nem kell több helyszínt felfedeznie, ha a különböző konyhák ételeit szeretnék megkóstolni.”

vendéglő a Balaton partján. Siófokon

MÁKOS GUBA A PORTBAN

Ezen a gasztotúrán tudtam meg, hogy Balatonmáriafürdőn hét strand van, amiből hat szabadstrand, egy pedig fizetős. A kikőtőre panorámás PORT étteremben kóstoltam ezt a különleges mákos gubát. A séf Berki Zsolt, aki kreativitását és kifinomult ízlését hónapról hónapra megmutatja tematikus hétvégéken és a szezonális étlap összeállításakor. Fontos információ lehet, hogy a PORT egész évben nyitva van és panorámás szobákat is lehet foglalni náluk.

Mákos guba szépen tálalva

Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Júniusi magazin

InfoPont

Peter’s Planet – ALBÁNIA

InfoPont

HAMVAS BÉLA NYOMÁBAN

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben