InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Néhány tipp a zökkenőmentes tavaszért

Hosszabbodó nappalok, több napsütés, melegedő idő – végre egyértelműen megérkezett a tavasz! Azt se felejtsük el azonban, hogy ez a csodás évszak is tartogat veszélyeket a kutyáink számára. Nézzük, mire érdemes fokozottan figyelnünk a tavaszi időszakban!

Vértezd fel négylábúdat a szívférgesség, a bolhák és a kullancsok ellen!

A hőmérő higanyszálának emelkedésével az élősködők is felélénkülnek. Hiba lenne azt gondolni, hogy kizárólag az erdőben vagy mezőkön való barangolás alkalmával telepedhetnek meg kedvencünkön a vérszívók, hiszen a városi parkokban, utcákon, kertekben éppúgy leselkedik rá ez a veszély. Hogy megelőzzük a bajt, alaposan vizsgáljuk át kutyánk szőrét és bőrét minden egyes séta után! Tegyük meg időben a megelőző lépéseket is, ne várj az első szúnyogok, kullancsok megjelenésére! A tennivalókról, valamint az aktuális módszerekről egyeztess mindig az állatorvossal.

Készülj fel az allergiaszezonra!

Bár kedvencünk esetében az allergia leginkább vakaródzásban és a mancsok rágcsálásában, nyalogatásában mutatkozik meg, de számukra is problémát jelent a tavaszi hónapokban. A bizonyos időszakban feltűnő, majd múló allergiás reakciókat leginkább növények, fű- és fafélék okozzák. Ha hasonló tüneteket tapasztalunk, mihamarabb zárjuk ki az allergizáló növényt, és keressük fel állatorvosunkat, mielőtt komolyabbra fordulnak a szőr- és bőrproblémák!

Ne ugorj fejest a tavaszba! Fontos a fokozatosság!

A jó idő megérkeztével hanyatt-homlok rohannál a tavaszba? Megmásznád a legmagasabb hegycsúcsot, órákig sétálnál az erdőben? Ne tedd! Ahogyan te, úgy a kutyád is lelassult a hidegebb évszakban, amikor az emberek átlagosan jóval kevesebbet mozognak. Különösen ügyelj kutyád állapotára, ha már idősebb vagy mozgásszervi problémái vannak! Fokozatosan szoktassátok hozzá magatokat a nagyobb terheléshez, mert a felelőtlen kapkodás egészségügyi problémákhoz vezethet.

A tavaszi fáradtság a kutyákat sem kíméli!

A változó időjárás okozta tavaszi fáradtság tüneteit kedvencünkön is tapasztalhatjuk. Ahogy mi magunk is fáradékonyabbak lehetünk a hűvös reggelekkel kezdődő, majd melegebb délutánokkal folytatódó napokon, úgy négylábú családtagunk is aluszékonnyá, esetleg kedvetlenné válhat. Őket is megviselheti a szeszélyes időjárás és a frontok. Éppen ezért, ebben az időszakban is kiemelten fontos az egészséges, kiegyensúlyozott táplálás! Ha azonban a tünetek nem szűnnek hosszútávon, a háttérben valamilyen megbetegedés is állhat, ez esetben feltétlenül keressük fel állatorvosunkat!

További hasznos és érdekes tudnivalókért böngészd a Kutyabarát.hu oldalát!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

InfoPont Magazin – 2020. Szeptember

Bala

A kutyabarátság egyre népszerűbb – Idén is lehetett szavazni az Év Kutyabarát Helyeire

Glück Viktória

Veszélyek, amik négylábú kedvenceinkre leselkednek, amikor ébredezni kezd a természet

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben