Életmód
Ásványok, igazi társaink a hűvös napokon…
  • 2017. december 29.

Lassan, de biztosan tapossuk a hideg, kómás téli napokat. Úgy érezzük, mintha egyre kevesebb időnk lenne, ahogy a nappalok is rövidülnek, a mi türelmünk és lelkierőnk is fogyóban van… Ilyenkor a legjobb bekuckózni hűséges barátainkkal, az ásványokkal.

A tél a tisztulás időszaka. Nem csak a hideg elől menekülünk befelé, hanem a gondolatainkkal és érzéseinkkel is visszahúzódunk, számot teszünk az év történéseiről és az előttünk álló kihívásokról. Számos módja van annak, hogyan tudjuk megtámogatni ezt az időszakot, de a kulcs minden esetben az idő, amit magunkra szánunk. Az év végi hajrában, amikor kevesebb az időnk, már az is rengeteget segít, ha magunkhoz vesszük kedvenc ásványunkat és a kezünkben tartjuk, töltekezünk erejében, szépségében. Az ásványok amellett, hogy látványuk is megnyugtat, bizonyítottan egyedi rezgéssel rendelkeznek, melyek nagyon pozitív testi-lelki hatással lehetnek ránk. Minden ásvány más és más hatással bír, kombinálni is lehet őket, így mindenki megtalálja a maga „receptjét”. Napközben ékszerként viselve a legjobb, hiszen így folyamatosan érintkezünk vele, de egy rövid relaxációt vagy meditációt is be lehet építeni a mindennapi rutinunkba, ahol kézben fogjuk vagy magunkra helyezzük kedvenc darabunkat. Feltehetjük kedvenc zenénket és gyújthatunk egy gyertyát vagy füstölőt is az elmélyüléshez. Egy 15 perce mindenkinek van, nem igaz?

Az ásványok az ajándékozás időszakában is kiváló ötletnek bizonyulhatnak, ugyanis általuk szeretetet és gyógyítást is ajándékba adunk. Egyszerűen csak gondoljunk szerettünk kedvenc ásványára, vagy színére, esetleg aktuális problémájára, és biztosan megleljük a neki valót. Ajándékozhatunk csodaszép nyers ásványt, esetleg csiszolt darabot, medál vagy dísztárgy formájában. Ha kreatívabbak vagyunk, készíthetünk saját dísztárgyat, esetleg dobozt vagy gyertyatartót is, amihez különböző pici kristályokat illesztünk, de akár a csakra színeiben is összeállíthatunk egyedi ékszert.

Hamarosan az Újév is beköszönt, egy új lehetőségekkel teli időszakot hozva magával. Ilyenkor is érdemes ásványokban gondolkodni. Csak gondoljunk 2018-as nagy célunkra, tudatosítsuk magunkban azt a képességet vagy érzést, amire szükségünk lesz beteljesítéséhez és válasszunk mellé egy ásványt, ami végigkísér utunkon.

A kereséshez és beszerzéshez minden szükséges eszközt és ásványok hatalmas választékát megtalálja a 6. ÁsványBörzén a Mom Sportban (február 24-25)! Ne feledjük magunkat is megajándékozni, megérdemeljük!

happy wheels