InfoPont Ajánló Magazin
BalatonKikapcsoló

Vízkereszt napján is csodás a balatoni táj

Január 6-a, a Vízkereszt napja, egy fontos esemény a keresztény liturgiában, melyet sok család ünnepi szokásai is kísérnek. Ezen a napon hagyományosan a karácsonyfa elbontására is sor kerül, jelölve a karácsonyi időszak végét és a hétköznapok visszatérését.

A családok gyakran együtt veszik le a díszeket, és együtt pakolják el a karácsonyfát. Ez egyfajta búcsúzás a karácsonyi ünnepi időszaktól, és egyúttal a család mindennapok felé való fordulását is jelképezi.

Az ünnep napján nem csak a karácsonyfát bontják le, hanem a lakásokat is rendbe teszik, az ünnepi díszeket eltávolítják, és a hétköznapoknak megfelelő környezetet teremtenek. Ezáltal a családok egyfajta újrakezdést ünnepelnek, ahol a megszokott hétköznapok térnek vissza az életükbe.

Egy másik népszerű szokás ilyenkor a családi kirándulások megszervezése. A hideg téli időszak ellenére sokan választják a szabadban való időtöltést, hogy együtt töltsék az utolsó szabadnapokat. A természetjárás, túrázás vagy akár egy egyszerű séta friss levegőt és egy kis mozgást biztosít a családtagoknak.

Balaton -Fotó: 123rf.com
Fotó: 123rf.com

A Balaton, mint Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőhelye, ilyenkor is vonzó célponttá válik. A tó körül számos kirándulóhely, panorámás kilátó és sétány várja az érdeklődőket. A téli Balaton egy csendesebb, nyugodtabb arcát mutatja, mely varázslatos élményt nyújt a látogatóknak.

Vízkereszt napja tehát nemcsak a karácsonyi ünnepkör befejezését jelzi, hanem egyúttal a családi együttlét és a kikapcsolódás lehetőségét is megteremti a természetben. A karácsonyfa bontása és a családi kirándulások hagyományai által ez a nap méltó befejezése a karácsonyi időszaknak, egyúttal pedig remek lehetőség a friss levegőn való kikapcsolódásra és az új év kezdetének ünneplésére.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben