InfoPont Ajánló Magazin
AjánlóInfoPont

HOVA MENJÜNK FEBRUÁRBAN?

VAN GOGH KIÁLLÍTÁS

BOK Csarnok
2024.február 2-től

Hang és fényjátékokkal színesített multimédiás Van Gogh élmény

A világot már meghódította a Van Gogh The Immersive Experience kiállítás, ami több mint egy Van Gogh kiállítás

A kiállítás egy óriási Van Gogh univerzumot teremt, ahol Van Gogh képei elevenednek meg egy 360 fokos térben. A látogató közelebb kerül a művészi élményhez és bár a képek csak kivetített képek a néző része lesz a térnek és az élménynek.

A Van Gogh alkotta világ ekkora méretekben és mozgó képekben azoknak is élmény, akik nem Van Gogh rajongók, hiszen egyedi alkotói világa egy mágikus teret alkot, amiben hol a formák keveredésében, hol egy hullámzó napraforgó földön találjuk magunkat.

SZECESSZIÓ-ART DECO-NÉPMŰVÉSZET

Hagyományok Háza
2024. január 31-től

Egyedülálló kiállítást nyit 2024. január 31-én a Hagyományok Háza a szecesszió, az art deco és a népművészet jegyében, melynek középpontjában a női lélek és a népi formák állnak. A kiállítás a huszadik század elejének két nagy stílusa (a szecesszió, illetve az art deco) és a népművészet találkozását vizsgálja női alkotók sajátos perspektívájából.

A kiállítás olyan női művészek nézőpontján keresztül mutatja be a korszakot, mint Lesznai Anna, a Zsolnay nővérek, Mallász Gitta, Undi Mariska, Lukáts Kató vagy Zsindelyné Tüdős Klára, akik mindannyian úttörők voltak a maguk idejében. Munkásságuk közös pontja, hogy tudatosan fordultak a népművészet kutatása, feldolgozása és megújítása felé. Látásmódjukat, szakmai tevékenységüket izgalmas és reprezentatív tárgyak segítségével kívánjuk megeleveníteni, a történetmesélés eszközeivel kibontva életük és a népművészet kapcsolatát.

Műveikkel párhuzamosan bemutatják a Hagyományok Háza – Magyar Népi Iparművészeti Múzeum által őrzött tárgyakat is, hogy új perspektívákat kínálva a gyűjteményhez, előtérbe helyezve az ott megjelenő műalkotásokat, művészeket, témákat.

A kiállítás gyűjteményi fókuszában szintén női alkotók találhatóak, azok a hímző parasztasszonyok, akik munkásságukkal fontos mérföldköveket raktak le a régi hímzőművészet kutatásában és az új motívumkincs kialakításában. Ilyen volt például Király Ilus, Kis Jankó Bori és Csuhai Józsefné (Pólik Erzsébet).

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben