Trend
Ünnepi Glamour a SminkLaborral
  • 2018. december 6.

Az ünnepi sminkekre ugyanúgy vonatkozik a kevesebb több szabálya. Attól, hogy valami ünnepi, ünnepélyes, nem kell, hogy túlzó vagy ízléstelen legyen. SŐT! Minél elegánsabb, annál figyelemfelkeltőbb. A szolid elegancia mindig célravezetőbb, mint a harsány pompa. Attól, hogy itt az évvége, a szeretet ünnepe, nem kell belefulladni a csillámba, vagy a tollas műszempillákba.

Persze vannak alapkellékek, melyek ünnepivé tudják varázsolni külsődet. Ezekkel érdemes élni, de nem visszaélni. Piros rúzs, piros körömlakk, egy leheletnyivel több highlighter, picit csillámos szemhéjpor, csillámos púder, egy szolid műszempilla, ezek képezhetik sminked markáns bázisát.

A különböző dekorkozmetikai márkák széles ünnepi választékkal árasztják el a boltokat ebben az időszakban. De igaziból nincs új a nap alatt. Évről évre hasonló termékekkel rukkolnak elő, kicsit változtatva a csomagoláson, ünnepivé téve azt. Ha a pénztárcabarát verzióra szavazol, úgy megúszhatod a túlköltekezést. Használd nyugodtan az előző évben megvásárolt alapanyagaid, csak kicsit turbózd fel.

Lehet például arany pigmentet kapni, ami akkora kiszerelés, hogy egy földi halandónak élete végéig elég. Mint nagyanyáink az ünnepi porcelánt, használd csak alkalomadtán, így nem lesz a sminked mindig ugyanolyan. Szemhéjad mozgó pontjára finoman ütögess bele a csillámot, ha bátor vagy, ebből a csillámból a piros rúzsba is varázsolhatsz egy kicsit. Így máris frissül, megújul a régi, a már meglévő szemhéjpor, és piros rúzs. Szenteste húzhatsz hosszabb tusvonalat, vagy kicsit vastagabbat, vagy a hétköznap használatosnál színben eltérőbbet. Esetleg ezekből és a körömlakkból is jöhet a csillogó, hologramos változat.

Érdemes lehet kipróbálnod a sminktermékekből összeállított adventi kalendáriumot, ami pár éve divatba jött.  Helyes és praktikus dolgokat pakolnak bele a cégek. Mindenki találhat magának megfelelőt, mert a drogériás márkák és a drágább márkák is gyártanak hasonlót.

Annyi érzékszervünkön át hat ránk a karácsony, hogy ne felejtsük el az illatokat sem. Hiszen egy limitált, karácsony illatú testápoló is hozzáadhat az ünnep érzetedhez.

Szilveszterre viszont pont az vonatkozik, mint a fesztivál vagy a farsangi sminkre, mindent szabad, amihez kedved támad. Lehetsz merész, túlzó, extravagáns. Inspirálódj magazinokból, nézz sminkes youtube csatornákat. Amennyiben pedig valamelyik smink megtetszik, legyél merész, hisz bármit le lehet mosni, ki lehet javítani.


Áldott békés ünnepet, szép sminkeket kíván a Smink Labor csapata, Herendi Viki és Huszerl Barbara!

www.sminklabor.com

facebook.com/sminklabor

instagram/sminklabor

happy wheels