Kiemelt tartalom
A tavaszi esküvők varázslatos hangulata
  • 2018. március 9.

Tavasszal minden megújul, minden üde lesz és friss, de nemcsak a környezetünk, hanem a hölgyek is kivirulnak, különösen, ha az esküvőjükről van szó! Fotós szemmel pedig még több szépsége van egy tavaszi esküvőnek!

Ilyenkor kellemes a hőmérséklet, varázslatosak a fények, amelyek elengedhetetlenek a hangulatos fotókhoz. Könnyebben lehet szép helyszínt találni az esti party-ra, ráadásul ottlehet mindenki, aki számít, mivel nem érinti a nyaralási időszakot.

A legtöbben a nyári időszakban szeretnének menyegzőt tartani, pedig a tavaszi időszaknak is megvan a varázsa. Bár a délelőttök és az esték még hűvösebbek, a természet megújulásának köszönhetően mégis rengeteg színárnyalat és visszafogott pasztell adja meg az esküvőnk stílusát és hangulatát. Ezek a színek visszaköszönhetnek a dekorációban, a menyasszonyi csokorban, a menyasszony ruhájában, a tortán. A primőr áruknak köszönhetően pedig  elszakadhatunk egy kicsit a hagyományos esküvői menüsortól is.

Esküvő- és portréfotósként gyakran hallom partnereimtől, hogy szeretnének pár jobb fotót magukról, de nem tartják magukat elég fotogénnek. Pedig meggyőződésem, hogy mindenkiről lehet jó felvételt készíteni – nem kell ehhez extrovertáltnak, 19 éves fotómodellnek vagy szépségkirálynőnek lenni, hiszen mindekinek vannak előnyös oldalai, csak kell egy jószemű fotós, aki ezt észreveszi és a kameráján keresztül képes a felszínre hozni és megmutatni másoknak is.

Szerencsére sokfélék vagyunk mi, emberek. Fotózásaim során mindig arra törekszem, hogy az adott modell – legyen az illető nő, vagy férfi – személyisége, egyénisége látható legyen a képeken is. Igyekszem kellő mértékben feloldani a feszültséget és az izgalmakat. A fotózás ideje alatt a mindennapi problémák teljesen háttérbe szorulnak, kihozom a maximumot mindenkiből, nyugalmat árasztok magam körül, melynek köszönhetően megkaphatom partnereim feltétel nélküli bizalmát. Ennek eredményeképpen születhetnek meg azok a beállítások, melyekre azt mondhatjuk, hogy csajosak, meghittek, bensőségesek, vagy épp vagányak.
Igyekszem mindig valami újat belevinni minden egyes fotózásba. Olyan fotókat létrehozni, melyek ott vannak a kedvesed tárcájában vagy a telefonjában, háttérképként.

Szalay Mona
esküvői fotóművész
www.szalaymona.hu

happy wheels