Kiemelt tartalom
Lélek és irodalom – Perjés János ajánlója
  • 2018. június 7.

NYÁRON IS TARTOZZ HOZZÁNK!

A Spirit Színház alapító-igazgatója, Perjés János színész a színház nyári játéksorozatát mutatja be.

– Színházunk, Budapesten egyedüli prózai színházként, saját épületében egész nyáron várja a nézőket. A SPIRIT SZÍNHÁZ NYÁRI JÁTÉKOK tavalyi hatalmas sikere után idén június 8. és augusztus 24. között 75 előadást játszunk. A Duna partra néző épületünkben a szokásosnál később kezdünk, így egy vacsora vagy egy vízparti séta után több műfaj közül válogathatnak. Nem hiszem, hogy a nyár kizárja a komolyabb, a lelket jobban igénybe vevő darabok előadását. Sok néző, akár vidékről, csak most jut el hozzánk, mi pedig szívesen játsszuk Az ajtó, a Bernarda Alba háza, a Mengele bőröndje vagy a Száz év magány előadásainkat.

Szlogenünk, a Lélek és Irodalom ezekben teljesedik ki igazán. Művészeink, Hegyi Barbara, Papadimitriu Athina, Trokán Anna, Voith Ági úgy érzik, mint amikor vidéki vendégszereplésen játszanak nyáron. Természetesen a nagy sikerű könnyedebb darabok, az Ölelj át!, a Jövőre veled ugyanitt, a Nagyon Nagy Ő és a Furcsa pár szintén láthatóak. Igó Éva ez utóbbi főszereplője alakítja Szepes Máriát a Ne kérdezd ki voltam c. ősbemutatónkban, mely december óta hatalmas siker.

Nem maradnak el a szerelmi csatározások sem: a CLOSER és a Veszedelmes viszonyok bővelkednek a kapcsolati cselszövésekben. Nagy siker mindig az Equus és felújítjuk a francia sanzokkal színesített Csin-csin című vígjátékunkat, melyben Nagyváradi Erzsébettel énekelünk, Babicsek Bernát harmonika muzsikájára. Négy új bemutatót is tartunk a Nyári játékok alatt. Világpremier lesz, a Spirit Színházban látható először a SZILÁNKOK, mely filmes dramaturgiával követi egy család szétesését, a női főszerepben Sztárek Andreával. Július 3-án egy magyar klasszikus, Örkény István: TÓTÉK c. komédiája jön, az Őrnagyot Orosz Ákos, Tót szerepét Jantyik Csaba játssza. Szintén hazai premier a Rémes születésnap, egy díva komédiája, amiben partnereim Détár Enikő, Tornyi Ildikó és Varju Kálmán lesznek. Július végén egy amerikai film-és könyvklasszikus, Telihay Péter rendező által színpadra álmodott változatát mutatjuk be, A postás mindig kétszer csenget színpadi címe: Megszállottság. A három szereplő: Gubík Ági, Mészáros András és Pataki Ferenc.

 

Spirit Színház
II. Bp. Árpád Fejedelem útja 3-4.
facebook.com/spirit.theatre
Instagram: spirit_szinhaz

happy wheels