Trend
Kreatív Karácsony- Csomagolásra fel!
  • 2017. november 13.

Az év egyik legnagyobb ünnepét már rengeteg féle-fajta szempontból kivesézte mindenki. Van, ahol a menü, a fa, esetleg a helyszín változik, de újabb ötletek segítségével dekoráció szempontjából is évről-évre más és más hangulatot alkothatunk. Hiába, néha kellenek ezek a formabontó újítások, melyek feldobják a szeretetteljes, családi ünnepeket. A következő ötletek kipróbálásához nem szükséges, hogy a világ összes ideje a Tied legyen és még díjnyertes csomagolónak sem kell lenned!

Vigyázat: 100%-os addiktív barkácsolásban lesz részünk, mely magas fokú elégedettséget és relax állapotot idéz elő!

Az egyszeregy praktikumok szépsége

A következő technika olyan egyszerű, mint az egyszeregy! Bármi is legyen az ajándék, adj hozzá egy szép textilt, mellyel körbekötözöd. Legjobb példa erre, ha az ajándék könyvet, egy puha kendővel beborítjuk, így csomagolásunk az ajándék részét fogja képezni.

Extra tipp: A sálat tulajdonképpen bárhogyan hajtogathatod, akár csőszerű alakban, több, kisebb tárgyat is rejthetsz alá.

Újrahasznosítás a sikkesség jegyében

Egyre modernebb az, ami régen kellemetlenül egyszerűnek nézett volna ki csomagolás gyanánt. A következőket kell tenned: ragadj magadhoz egy még friss és ropogós újságot és lapjait használd úgy, mint az átlagos csomagolópapírt. Nagyon egyszerű és divatos megoldás!

Extra tipp: Tekerj hozzá egy szintén rusztikus, natúr színű zsinórt, kösd meg masnira és tűzz hozzá saját készítésű ajándékkártyát.

Dobozka, egyszerű, ámde nagyszerű kivitelezésben

A kisebb, henger alakú dolgoknak sokan nem bírnak ellenállni. Szép ékszereket, apróbb édességet, vagy akár mini kozmetikumokat is rejthetnek. Egyszóval a zsákbamacska érzetét keltik.

Extra tipp: A szintén naturális alapot extrán feldobják a kis színes, ráragasztott figurák, ’biléták’, vagy névjegykártyák.

Ki mondta, hogy az újságpapírnak a szemétben a helye?

Nem csupán tárgyakat, hanem már komplett ajándék táskákat is egész oldalas magazin cikkekkel lehet dekorálni. Mit is mondjunk? Imádjuk az újságpapír őrületet! Ennél modernebb, költséghatékonyabb és egyszerűbb fogást keresve sem találhatnánk.

Extra tipp: A távoli nagynénédtől kapott, tavalyi ajándék zacskó, vagy gimis térkép bőven megfelel a célnak. A lényeg, hogy kifejezetten jó állapotú anyagokat használjunk fel!

Zörgés és palackozás

Utolsó pontunk amolyan gyűjtő-szekció és a kisebb ajándékok tökéletes tálalására lett létrehozva. Bármilyen is legyen a csomagolás, minél egyszerűbb, annál jobb, amik pedig igazán különlegessé tehetik a látványt, azok az apró részletek! Egy kivágott egyedi hímzésű textildarab vagy egy szép gomb, akár egy saját maguk által hajtogatott papírrózsa a dobozkánk tetejére tűzve.

Extra tipp: A különféle, fürdősó tárolására használt hengerek is ezer meg ezerféleképpen variálhatók: akár aprósüteményeket, cukorkákat, sütéshez szükséges alapanyagokat rakhatunk bele.

 

happy wheels