Utazó
Fedezd fel az Arab-öböl gyöngyszemét, Dohát a világ legjobb légitársaságával
  • 2019. november 15.

Ha eddig még nem jártál az Arab-félsziget gyöngyszemének is becézett Katarban, illetve fővárosában, Dohában, akkor itt a lehetőség! 2017 óta a magyar állampolgárok már vízummentesen léphetnek be az országba, amennyiben a belépéskor minimum 6 hónapig érvényes útlevéllel és retúr vagy továbbúti repülőjeggyel rendelkeznek. A magyar állampolgárságú utasok részére az országba történő belépéskor 180 napra érvényes engedélyt állítanak ki, mellyel többször is be lehet utazni az érvényességi idő alatt Dohába. Bővebb információt itt találsz.

Ráadásul, minden, Dohában átszálló utas részére a Qatar Airways légitársaság a katari turisztikai hatósággal együttműködve kedvezményes, maximum 4 éjszakai tartózkodást biztosít. A PlusQatar szolgáltatás négy-, illetve ötcsillagos szállodákban ad elhelyezést az utasok számára, attól függően, hogy Business vagy Economy osztályra történt-e a repülőjegy foglalása és minimum 12 órás a csatlakozás ideje Dohában. Olyan neves szállodaláncok tagjai csatlakoztak az akcióhoz, mint a Four Seasons, a Marriott Marquis, a Radisson Blu és az Oryx Rotana. A foglalásnak és az utazásnak is 2020 december végéig meg kell történnie. Részletek itt.

 

Katar fővárosában több lehetőség van kikapcsolódásra. Az Iszlám Művészetek Múzeum például a világ legnagyobb iszlám vonatkozású gyűjteményével büszkélkedhet, a Katar Nemzeti Múzeum pedig az 1971 óta független ország kuturális kincseit mutatja be. A kulturális pezsgés mellett juthat idő pihenésre, feltöltődésre is, hiszen a 7 km hosszú tengerpart mellett haladó Corniche sétányon vagy az Aspire Park-ban egy kellemes sétára mindig van lehetőség.

Ha újra feltöltődtünk energiával, akkor a város szívében, a Souq Waqifon folytathatjuk a kalandozást, ahol megismerkedhetünk a helyi termékekkel, mint például szőttesekkel, vízipipákkal. Innen már csak pár lépés a sólyom piac, ahol az idomított madarakat akár megvásárolni is lehet.

Ha kedvet kaptál, ne várj sokáig, repülj a Qatar Airways-szel, válassz a több mint 160 desztináció közül és fedezd fel a Távol-Kelet, az indiai szubkontinens, Ausztrália vagy Afrika egzotikus világát!

A Qatar Airways több mint 200 repülőgéppel a világ öt kontinensére repül. Az elmúlt két évhez hasonlóan, immár ötödik alkalommal végzett az első helyen a Skytrax évente ismétlődő felmérésében, mint a Világ legjobb légitársasága. 2019-2020-as szezonban a társaság tovább bővíti útvonalhálózatát és olyan helyekre repíti, mint a vietnámi Da Nang vagy a maláj Langkawi aranyhomokos szigete.

happy wheels