Kult
Előadások a sokszínűség jegyében…
  • 2017. november 15.

Váltsd meg jegyeidet a legújabb előadásainkra!

A Budapest Operettszínház november-decemberi repertoárja ismét sokszínű előadásokkal szeretné a végtelen történetek világába kalauzolni a színház szerelmeseit. A 2017-es év téli hónapjaiban operett premiert és koprodukcióban készült operacsemegét is találhatnak a nézők, de ellátogat hozzánk a Szentpétervári Zenés Komédia Színház egy történelmi témájú musicallel, visszatér a Rebecca című előadásunk, és egy nagyszabású musical gálával is készülünk.

Idén télen is Fehér Pétervár, csak Budapesten

Andrej Belij zseniális Pétervár című regényéből készült musical adaptációja az orosz forradalom 110. évfordulóján, 2015 őszén került bemutatásra a Szentpétervári Zenés Komédia Színházban. Az alkotás apa és fia történetén keresztül a megbomló cári Oroszországba tekint vissza, a forradalom idejére. Szerelem, egyéni történetek és az orosz társadalom változása- erre számíthatunk, ha megnézzük a szentpétervári társulat vendégjátékát. Az alkotásban helyet kapnak az orosz színházi élet kiemelkedő személyiségei is: Viktor Krivonosz, Elena Zabrodina, Olga Lozovaja, Okszana Krupnova, Igor Szumajev, Alekszander Krukovszkij és Vladimir Szadkov. Egy misztikus, mesebeli világ kitárulkozása!

Rebecca, a szerelmi háromszög története

Régi terve vált valóra a Kunze-Lévay párosnak, amikor du Maurier izgalmas, már-már krimiszerű 1938-as világhírű regényét zenés színpadra vihették. A történetben egy naiv fiatal hölgy a Côte d’Azur-i szállodában megismerkedik Lord Maxim de Winterrel, akinek felesége, Rebecca rejtélyes módon vesztette életét. Gyors ismerkedés és házasságkötés után férjével a vidéki palotába, a legendás Manderley-be költözik, mely az első pillanattól rideg számára. A helyzet még tovább romlik, amikor megtalálják a vízbefúlt volt feleség holttestét. Többek között Szulák Andrea, Peller Anna, Polyák Lilla, Janza Kata, Pálfalvy Attila és Mészáros Árpád Zsolt lesznek a felelősek a drámai hangulatért. Igazi kultúr-ínyencség!

Az amerikai rémálom A chicagói hercegnőben

Kálmán Imre halhatatlan darabját, az 1928-ös bécsi bemutatót is megélt remeket a Budapest Operettszínház ismét műsorára tűzi! A történet szerint a két milliomos barátnő, Mary és Edith Rockefeller fogadást kötnek, méghozzá egymillió dollár értékben: európai útjuk során ki tud olyan dolgot vásárolni, amely pénzért nem kapható. Az utazás során Mary megismerkedik Borisszal, Sylvária jóképű trónörökösével. A gazdag amerikai lány megvásárolja és átrendezi az adóssággal küszködő Sylvária uralkodói palotáját, titokban viszont Borisz szerelmére áhítozik, miközben a férfi hagyományait és önbecsülését igyekszik megőrizni az amerikai befolyással szemben. Fischl Mónika, Dolhai Attila, Bordás Barbara, Homonnay Zsolt és többek között Szulák Andrea tűnik fel a tengerentúli-európai történetben. Multikulturális élményre felkészülni!

Több infó:

www.facebook.com/operettszinhaz

www.operett.hu

happy wheels