InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódInfoPontKiemelt tartalom

Interjú Tenki Rékával

TERMÉSZETES VARÁZSLAT

Interjú Tenki Réka  Jászai Mari-díjas színésznővel, az Örkény István Színház tagjával a természetességről, a színházról és a Patika című darab decemberi bemutatójáról.

Az elmúlt napokban több veled készült interjút elolvastam, megnéztem, meghallgattam. Véleményem szerint árad belőlük, belőled a természetesség. Mi a forrása, honnan eredeztethető a letisztult stílusod, mely a színjátszásodban is jelen van?

Igyekszem önazonos lenni és semmi olyat nem cselekedni, amitől nem érzem magam jól, vagy nem tudok utána többet a tükörbe nézni.

A szüleim példáját követem és azt az optimizmust próbálom megtanulni, ami a férjemben megvan.

Egyszer a következőképpen fogalmaztál: „A színház egy természetes közeg számomra, ami a kiteljesedést, a biztonságot, a varázslatot és az álmokat jelenti” Ezt a mondatod kifejtenéd bővebben?

Természetes közeg: mert a családom révén ott nőttem fel és azt láttam, hogy ők szeretik, amit csinálnak, és ahol együtt is vagyunk az egy jó hely, ahol rengeteg varázslat történik. Kiteljesedés: mert érzem és szeretem a színházat és a filmet, nem görcsölök, teljesítek, hanem kisajtolom magamból a legtöbbet és a legjobbat, hogy a végeredmény nekem is és a nézőknek is élvezetes legyen. Biztonság: mert ismerem a közeget gyerekkorom óta és feltölt, bármelyik színházba megyek. Varázslat: mert imádok a takarásban is lenni és figyelni, hogy jön létre egy jelenet, technikai megoldásokkal is, melyekről a nézők nem tudnak és nem látnak. Álom: mert én is vágyom rá, hogy a legtöbbet elérjem ebben a szakmában, amiről álmodhatok.

A színészi pályádon ki az, aki jelentős hatással volt, van rád és miért?

Vannak olyan színészek és színésznők külföldön, akiknek lenyűgöz a tehetsége, a stílusa, a filmjei, de magyar példaképeket választottam magamnak, hisz az ő életükbe valamelyest jobban belelátok és közelebbinek érzem a magaméhoz. Például: Básti Juli, Kerekes Éva.

Kérlek ossz meg az olvasókkal néhány “kulisszatitkot” a december 15-én bemutatásra kerülő Patikáról, melyet Mohácsi János rendez. Milyen vele dolgozni?

Izgalmas! Most először dolgozom Jánossal, eddig még csak beugrottam a darabjába és nagyon élvezem a próbafolyamatot az Örkény Színházban. Jó érzés biztonságban lenni egy rendező mellett, aki bízik benned és azt szeretné, hogy a legjobb formádat hozd. János a szeretetével és munkamódszerével ezt segíti. A darab vicces lesz, zenés és szerethető.

Pár mondatban be tudnád mutatni az általad megformált Patikusné karakterét?

Egy olyan nő, aki nem tudja, mi az a boldogság, mi az a szerelem. Az élete szerencsétlen döntéseknek a hordaléka, és még nem is beszélt eddig erről senkinek, kivéve most….

Jelenleg mely darabokban találkozhat veled a közönség?

Az Örkény Színházban a József és testvérei, A hattyú és a Patika előadásokban, az Orlai Produkciónál az Egyasszony monodrámát játszom lassan 125. alkalommal.

Mikor nem a családdal vagy a színházzal foglalkozol, akkor mivel? Hogyan kapcsolódsz ki?

Minden köréjük épül, de ami igazán feltölt az az edzés, Csömörön lakom. Ott egy ismerősöm jóvoltából rátaláltam a Recreo Arénára, ahol csoportos edzéseket tartanak. Nagyon kemény, de hasznos, formáló edzések.

És szeretek egyedül teázni, olvasni, vagy a férjemmel kettesben utazgatni autóval, vagy a barátnőimmel beszélgetni és borozni.

A bemutatón kívül milyen terveid vannak a közelgő ünnepi időszakra?

Igyekszem elkészülni mindennel december 20-ig, hogy ne a rohanásról szóljon az ünnep, hanem, hogy tényleg örülni tudjunk egymásnak és lenyugodva lehessen együtt ünnepelni és jókat enni!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben