InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Virágterápia – Mindennapi segítség a természet patikájából

Sokakra rendkívül nyomasztó hatással vannak az elmúlt hónapok. A bizonytalanság, a bezártság, a stressz, a félelem, az elkeseredettség, a kilátástalanság, mind olyan érzelmek, amelyek akár hosszútávra is képesek velünk maradni és megtépázni belső harmóniánkat. Szerencsére van kezünkben segítség, hiszen a Bach-virágesszenciák használata támogathat bennünket a mindennapi élet érzelmi kihívásaiban.

A lelki állapot jelentősen befolyásolja a gyógyulás esélyeit

A virágterápia Dr. Edward Bach angol orvos nevéhez fűződik. Orvosi tanulmányait Londonban 20 éves korában kezdte el, majd sebészként, később traumatológusként dolgozott. Munkáját a kórház bakteriológiai osztályán folytatta, ahol saját kutatásai alapján készített oltóanyagokat a bélben élő fakultatív patogén baktériumok ellen. Nyilvánvalóvá vált számára, hogy összefüggés van a beteg személyiségtípusa, egyéni érzelmi beállítottsága és az elszaporodott bélbaktériumok fajtái között.

Az első világháború idején katonai kórházban dolgozott sebészként. Ez idő alatt figyelt fel arra, hogy ugyanolyan típusú sérülések, betegségek esetén a lelki állapot jelentősen befolyásolja a gyógyulás esélyeit. További kutatásaihoz visszavonult és otthonában rendezte be laboratóriumát. Kitartó munkásságának eredményeként 1930 környékén 38 virágesszenciával és egy összetett virágesszenciával a XXI. század egyik legelismertebb gyógymódjának alapjait fektette le.

„Először a lelket kell meggyógyítani, és a test követni fogja.”
– Dr. Edward Bach

Mind a lelki, mind a testi egészség megőrzéséhez illetve visszanyeréséhez kiegyensúlyozott, harmonikus lelki állapot szükséges. Ezért a terápia a beteg gondolkodásmódjának és érzelem világának a harmonizálását helyezi a középpontba, amely végül a testi egészség helyreállását is elősegíti. A virágterápia serkenti a szervezet természetes öngyógyító képességeinek a működését.

Dr.Bach rengeteg növényt kipróbált és a homeopátia módszeréhez hasonlóan először szájon át szedhető esszenciákat készített, majd ez után kezdte el a virágokat esszencia formájában alkalmazni. Hihetetlen gyorsasággal ért el, szemmel látható javulást. Ez a gyógymód tulajdonképpen egy finom rezgésterápia, melyben nem a növényi összetevők hatnak ránk közvetlenül (gyakorlatilag nincs benne kimutatható növényi hatóanyag), hanem azok rezgései.

A virágterápiát az alábbi területeken alkalmazzuk:
  • Lelki stressz helyzetek és életkrízisek akut kezelése
  • Akut és krónikus, testi és lelki betegségek kiegészítő kezelése
  • Megelőzésre és a személyiségfejlesztés eszközeként

Ha szeretnél többet tudni a virágterápiáról vagy alkalmazni szeretnéd a virágesszenciákat családodban, lehetőséged van otthonodban, online elvégezni az alapozó és a haladó felhasználói tanfolyamokat.


Szabó Ildikó Szildi
Bach-virágterapeuta, Deva-virág tanácsadó, oktató terapeuta és előadó
Online tanfolyamok alap és haladó szinten.

Facebook: /szaboildikoszildiviragterapeuta
Weboldalunk: bachviragterapeuta5.webnode.hu
Ha bármi kérdésed van, bátran írj nekünk: bachviragterapeuta@gmail.com

Borítókép: Karolina Grabowska


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Korlátlan lehetőség a 96 DEVA kortárs virágesszenciával

Glück Viktória

Ötletek az önbizalom erősítésére

Glück Viktória

Stresszkezelés Virágterápiával

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben