InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Húsvéti menü kicsit másképp

Tormás házi Pesto

Hozzávalók (egy kisebb üveghez):

10 dkg friss bazsalikom

8 dkg parmezán

6 dkg fenyőmag

3 gerezd fokhagyma

Kevés reszelt torma, ízlés szerint

2 dl extraszűz olívaolaj

Só, bors

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd szórd a fenyőmagot egy tepsibe és süsd 15 percig! Akkor van kész, ha barnára pirult. Közben a fokhagymát törd bele kevés forró olajba és pirítsd 1-2 percig! Ha hagyománytisztelő vagy, akkor mozsárban törd össze a hozzávalókat, de egy botmixer is tökéletesen megteszi azt, amit kell: az összes maradék hozzávalót, a pirított fenyőmagot és fokhagymát, plusz kevés tormát (ízlés szerint) zúzz pépesre, és kész is vagy! Paleo kenyérre, teljes kiőrlésű pirítósra sonkával és főtt tojással isteni és diétás lesz!


Húsvéti Sonkaleves

Hozzávalók (6 főre):

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

200 g póréhagyma

50 g jó minőségű vaj

800 g krumpli

70 g dijoni mustár

200 ml tejszín

1.4 liter húsleves-alaplé (vagy sós sonkalé)

800 ml víz

Ízlés szerint reszelt torma (kevés is elég bele)

300 g füstölt-főtt sonka

Friss tört bors (ha sonkalét használsz, akkor nem kell só hozzá)

Elkészítés:

Egy nagy lábosban keverd össze az olajat a vajjal és hevítsd fel, majd a karikákra vágott póréhagymát karamellizáld rajta! Pucold meg és vágd a krumplit kis kockákra, keverd a hagymához a mustár felével (kb. 35 g) együtt, így pirítsd 2-3 percig! Ehhez öntsd a sonkalét, szórd meg friss tört borssal, és addig főzd közepes lángon, amíg a burgonya puha nem lesz – ha ez megvan, turmixold le a leves felét, öntsd fel vízzel, keverd újra a lábosba és forrald össze! Keverd el a tejszínt a maradék mustárral és egy kevés főzőlével, és óvatosan csurgasd a már felforrt levesbe, ekkor lesz kész. Reszelt tormával, főtt sonkadarabokkal tálald!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Krisztisüt – Narancsos répatorta tökmaggal

Bala

Nemzetközi Vodka nap- Recept

Zalai Mariann

Húsvéti menü kicsit másképp – újrateremtett hagyományok a konyhában

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben