InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

A két kedvenc sütőtökös receptünk

Fotó: Karolina Grabowska

Sütőtökös pite Halloweenra

Hozzávalók
• 20 dkg finomliszt
• 10 dkg vaj
• 2 dkg cukor
• 6 gr szódabikarbóna
• 2 db tojás
• 1 csipet só
• 40 dkg kanadai sütőtök (héjától eltávolított)
• 8 dkg méz
• 1 kk fahéj
• 1 csipet szerecsendió
• 1 csipet szegfűszeg
• 1 csipet gyömbér

Elkészítés
Begyújtjuk a sütőt 180 fokra (4-es fokozat). A lisztet, a szódabikarbónát, az olvadt vajat, a cukrot, 1 tojást és a csipet sót összegyúrjuk tésztává. A tésztát kinyújtjuk és a piteforma alját kibéleljük. 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből. A sütőtököt, 1 tojást, a mézet és fűszereket összekeverjük. Az elősütött pitetészta közepére öntjük a tölteléket és egyenletesen eloszlatjuk. További 20-25 percig készre sütjük.

Fotó: Jana Ohajdova

Baconös-tökmagos sütőtökkrémleves

Hozzávalók
• 500 gr kanadai sütőtök
• 100 gr burgonya
• 2 közepes fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 80 gr bacon (szeletelt)
• 2 ek olívaolaj
• 50 ml félszáraz fehérbor (vagy száraz)
• 2 db leveskocka (bio, zöldséges)
• 3 ek tökmag
• 150 ml főzőtejszín
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• szerecsendió ízlés szerint (frissen őrölt)
• 1 l víz (forró)

Elkészítés
A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk.
A burgonyát is megtisztítjuk, ezt is felkockázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat is megtisztítjuk, a vöröset karikákra vágjuk, a fokhagymát pedig majd átnyomjuk. Az olajat megforrósítjuk, egyszerre beledobjuk a szalonnát és a vöröshagymát, megpirítjuk, és szűrőlapáttal kiszedjük. A zsiradékba dobjuk a sütőtököt, burgonyát és az átnyomott fokhagymát. Beleöntjük a bort, élénk tűzön pirítjuk kb. 2 percig. Felöntjük 1 l forró vízzel, beledobjuk a zöldségkockát, és puhára főzzük.

Ezalatt a tökmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A levest botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, újból összeforraljuk. Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk még. Frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk.

Tálaláskor a tetejére szedünk a hagymás baconből, és megszórjuk a pirított tökmaggal.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Varázslatos háromrétegű pudingtorta

Glück Viktória

Borzong velünk Halloweenkor!

Bala

Farsangi hagyományok

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben