Mézes Attila a Fióka Étterem séfje a következő szuper receptre esküszik:
Hozzávalók:
– 50 dkg liszt
– 1,5 teáskanál só
– 4 dl víz
– 3,5 dkg friss élesztő
– 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A lisztet a sóval elvegyítjük egy tálban. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a liszthez adjuk, amihez hozzákerül még az olaj is. Mindent összekeverünk, majd 3-4 órán keresztül pihentetjük. Közben a tészta szépen életre kel, megemelkedik, buborékosodik és folyóssá válik.
Ha kipihente magát, erősen lisztezett felületre rakjuk és lisztes kézzel téglalap alakúra lapogatjuk, 2 részre vágjuk, majd feltekerjük (egyet-kettőt is tekerjünk rajta, hogy megkapja végleges formáját).
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, meghintjük liszttel és konyharuhával letakarva még pihentetjük 30 percig. A sütő aljába, egy kisebb edénybe vizet helyezünk a gőzöléshez, majd 195°C-on 40-45 percig sütjük.
Jó étvágyat!
További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:
Olvass bele legújabb magazinunkba!