InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Zenei menedzserek a minőségi koncertekért – formabontó kisfilmekkel kampányol a ZEME

Új színvonalra emelheti a hazai koncerthelyszínek működését a Magyar Zenei Menedzserek Egyesületének (ZEME) kezdeményezése. Idén nyártól újra dübörögnek a hangszórók a fesztiválok nagyszínpadain, a vidéki és fővárosi klubokban, a falunapokon vagy éppen a művelődési házak rendezvényein – ám a minőségi koncertélményért elengedhetetlen néhány fontos szakmai „ökölszabály” betartása, hogy zenész és közönség egyaránt elégedetten távozzon a koncertekről. A ZEME által elindított tájékoztató kampány ezekre hívja fel a figyelmet.  

Az elmúlt évek koronavírussal terhelt időszaka nem csak a gazdaság szolgáltató ágazatait sodorta nehéz helyzetbe, de a szórakoztatóipar szereplőit sem kímélte. Elmaradt fellépések, bezárt stadionok és művelődési házak, lemondott turnék jellemezték ezt az időszakot. Ennek azonban remélhetőleg örökre vége és újra visszatér az élet a normális kerékvágásba ebben a szektorban is.

A koncertszezon újra pezsegni fog, nem mindegy azonban, hogy milyen körülmények között lépnek majd színpadra a zenészek. A Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME) ezért formabontó tájékoztató kampányt indít, amelybenkisfilmekkel mutatják be, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a zenei előadók a legtöbbet tudják adni a közönségnek.
 

  • Felelősséggel tartozunk a nézők, a zenészek és befogadóhelyek felé, ugyanis csak akkor lehet legteljesebb a felhasználói élmény, ha mindenki ugyanazt gondolja és mindenki egyformán komfortosan mozog a pályán – mondta Szabó László a ZEME elnöke.

 
A négy részes, vicces és szórakoztató animációs rövidfilm-sorozat főszereplője Laci, a rocksztár, aki végigvezeti a nézőt a színpadra állás legfontosabb lépésein – a szerződéskötéstől a technikai rider ismeretén keresztül a backstage-ben folyó munkáig – a nagy bulira történő felkészülését nyomon követve pedig bárki megismerheti a sikeres koncertszervezés elengedhetetlen részleteit. 
 

  • Magyarországon a legtöbb zenei menedzser egyben „booker” is – azaz egy személyben több munkafeladatot is ellát. Ezért kimondottan fontosnak tartjuk, hogy az ő munkájukat támogatva bemutassuk a koncertek szervezői számára, hogyan tudják a legtöbbet segíteni abban, hogy a legjobb minőségű fellépések és produkciók valósulhassanak meg – nyilatkozta Molnár Gábor, a ZEME alelnöke.

A több, mint 700 zenei előadót képviselő, 56 magyar könnyűzenei menedzsert tömörítő egyesület nem csak azt tűzte ki céljául, hogy felhívja a szakma és a széles közvélemény figyelmét azokra az alapvető és nélkülözhetetlen körülményekre, amelyekkel még sikeresebbé tehetik a fellépések megszervezését és azok gördülékeny lebonyolítását, de egyben azt is, hogy a szakmai know-how érthető bemutatásával új lendület adjon az iparágnak. 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Filmkritika- Menedékre lelni ott, ahol senki sem gondolná

Zalai Mariann

ÖRDÖGSÉG: Megjelent a CSONGOR ÉS TÜNDE első teasere

Glück Viktória

A Mamma Mia!-tól az Escobar-ig: itt a heti Buda Bed Cinema-moziműsor!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben