InfoPont Ajánló Magazin
Kult

Meghívást kapott Enyedi Ildikó új filmje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra

A tengerentúl egyik legnagyobb fesztiválján, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon több mint 100 új filmalkotást mutatnak be. Enyedi Ildikó legújabb alkotását a Special Presentation szekcióban vetítik majd.

A feleségem története világpremierje július 14-én volt a 74. Cannes-i Filmfesztiválon, ahol nagy sikerrel mutatták be. A féltékenység és a szerelmi kétkedés természetrajzát bemutató, csaknem háromórás, nagyszabású, kosztümös, angol nyelvű film Füst Milán több mint húsz nyelvre lefordított, azonos című regényét adaptálja.

„A regény kapcsán azt éreztem, hogy sokan értik félre. Sokan egy féltékenységi sztorit látnak benne és nem a mögötte lévő filozófiai mélységekre tették a hangsúlyt, amit humorral, könnyedséggel, magának ennek a mainstream szerelmi történetnek a kanyaraival leplez Füst Milán.”

Enyedi Ildikó

A film Budapesten, Fóton, Hamburgban és Máltán forgott. Az alkotásban Störr kapitányt Gijs Naber holland színész alakítja, feleségét, Lizzyt pedig Léa Seydoux francia színésznő. A többi szerepben Louis Garrel, Josef Hader, Ulrich Matthes, Udo Samel, Jasmine Trinca és Luna Wedler, a magyar színészek közül pedig Funtek Sándor, Rujder Vivien és Hajduk Károly látható.   

A forgatókönyvet Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Flesch Andrea, a VFX supervisor Klingl Béla, a zeneszerző Balázs Ádám volt.

A feleségem története szeptember 23-tól kerül a magyar mozikba.

MTI – InfoPont Magazin

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Film Neked nőkről

Bala

Premierfilmekkel vár újra a Rooftop Cinema Budapest!

InfoPont

GasztroFilmNEKED – Június

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben