InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalom

Filmkritika- Az Oroszlánszívű történet és annak mélységei

Az Oroszlán (Lion) egy elveszett észak-indiai kisfiúról, Saroo-ról (Dev Patel, Gettómilliomos) szól, aki kiskorában rejtélyes módon elveszítette a családját.

A fiú ezek után Kalkutta utcáin próbál életben maradni, míg állami gondozásba nem veszik, és nem kerül egy gazdag ausztrál családhoz. Az új család – élén az anyukával (Nicole Kidman) – egy teljesen más világba kalauzolja Saroo-t: a jómód és a számára mindent megadó környezet arra készteti őt, hogy mélyen eltemesse magában múltját.

Egy véletlen találkozás ismét felszínre hozza benne a vágyat, hogy megkeresse az igazi családját. India mindig is titokzatos világ volt, így remek helyszín mind történeti, mind filmes szempontból nézve – főleg, hogy az adoptáló család makulátlan hátterével van szembeállítva.

A 8 Oscarra jelölt film igaz történeten alapul, valamint az érzelmi világát tekintve rendkívül rétegzett, amihez gyönyörű és különleges képi megjelenítés társul.

Zsebkendőket nem árt készenlétbe helyezni, ez aztán dráma a javából! Csak ajánlani tudjuk!

G.R.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Izrael ízeitől Enrique Iglesiasig – heti programajánló

InfoPont

„Gyerünk a moziba be!”

Glück Viktória

Az Arany Oroszlán-díjas Eseménnyel indul a XI. Mozinet Filmnapok

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben