InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Fedezd fel a hajtóerőidet!

A jólét egyik legfontosabb alapköve a belső motiváltság, ami napról napra előre hajt, energiát ad és megalapozza az utat a cél felé. A nyár kiváló időszak arra, hogy új célokat tűzzünk ki magunk elé az elkövetkezendő időkre. A nyári utazások jó lehetőséget kínálnak az ihlet gyűjtésére, nagy eséllyel megláthatunk valami újat, vagy valami különlegeset, ami megindítja fantáziánkat. Járjunk hát nyitott szemmel utunk során, és pihenjünk kellemesen a szabadság ideje alatt, ugyanis a megfelelő nyugalmi állapotban, akár a semmiből is előtörhetnek rendkívüli ötletek, amelyek aztán kellő motivációt biztosítanak az év további részére.

Na de hogy is van ez a motiváltság? Sok helyen elhangzott már, hogy „nem a cél számít, hanem a megtett út” és ez nagyon is igaz. Viszont mi kell az úton levéshez? Motiváció! Méghozzá olyan, ami belülről fakad és nem külső elemek határozzák meg, mint például, a pénz vagy valaki másnak való megfelelés. Itt felmerülhet a kérdés, hogy a pénz nem motiválhat? Dehogynem, de érdemes belsővé tenni, hiszen a pénz által valamilyen belső érzést elégítünk ki, szóval az csak másodlagos ezért érdemes az elsődleges vágyott állapotot előtérbe helyezni.

Van-e olyan célod, aminek eléréséhez érzed magadban a motivációt? Avagy teszel-e valamit a céljaidért? Ha igen az nagyszerű, csak így tovább! Viszont, ha még nincs meg igazán a cél, akkor itt az ideje felkerekedni és belevetni magad a kutatásba. Tedd fel a kérdéseket magadban: Mit szeretek csinálni? Mi érdekel igazán? Mivel foglalkoznék, ha választhatnék? Min változtatnék magamon, a munkámban, a magánéletemben? Nézz körbe magadban és magad körül, vedd észre a fontos dolgokat és tegyél érte, így jó eséllyel megláthatod a motiváló erődet. Aztán ha ez megvan, már csak cselekedni kell, azt pedig érdemes lépésről lépésre tenni.

Tűzz ki rész célokat, mert ha túl távoli a cél, akkor esélyes, hogy beleunsz, belefáradsz és annyira távoli lesz, hogy már nem is látod lehetségesnek a megvalósítását. Kellenek a szakaszos célkitűzések, amikor kisebb pontokat tűzöl ki a nagy cél felé, így folyamatosan lesz visszaigazolásod a cselekedeteidről, ami azért jó, mert érezheted az úton való haladást. Ha nincs meg az emberben eredendően valami iránt a motiváció, akkor érdemes megkeresni. Addig kell tájékozódni a világban, amíg rátalálunk valami olyan tevékenységre, ami felébreszti bennünk a motivációt, ami hatalmas erő. A kellően motivált ember bármire képes és mindent elérhet, ezért azt javaslom, hogy találj rá a valódi célodra és érezni fogod magadban az erőt!

www.zajongo.blog.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A hiperaktivitás és ami mögötte van

Zalai Mariann

Tavaszi ébredés

Zalai Mariann

Mindfulness a hétköznapokban – mi is az a mindfulness?

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben