InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Hogy szeressünk az év 365 napján?

Azon gondolkodsz, hogy mivel nyűgözd le a párodat? Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni, csupán csak egy szeretettel teli mondatra, amivel jelzed a másik felé, hogy figyelsz rá és ott vagy mellette. Vajon Te kimutatod mindennap, hogy fontos számodra?

Sokszor beleesünk a hétköznapi hajtás csapdájába és elfeledkezünk igazán fontos dolgokról, mint például a szeretet kifejezése. Manapság amúgy is egyre nehezebben beszélünk az érzelmeinkről, pedig fontos lenne lelki egészségünk kedvéért.

Szóval egy hosszú, fárasztó nap után se felejtsük el a másik tudomására hozni, hogy bizony szeretjük. Persze elmondhatjuk egy mondattal, hogy „jó éjt, szeretlek drágám”, de másképp is kifejezhetjük szeretetünket. Legyen az életünk párja, egy közeli barát, a szüleink, vagy bárki aki fontos számunkra.

Erre kiváló lehetőség a hálaadás. Gondoljuk csak el délután, a munkát letéve, hogy miért is lehetünk hálásak a másiknak. Ez azért is jó, mert kizökkent a mókuskerékből, valamint ténylegesen ráhangolódunk a másikra és jobb kedvre derülünk. Aztán amikor megvan a gondolat, bátran mondjuk is ki a hálánkat! Például: „hálás vagyok neked amiért biztonságban érzem magam melletted”.

Fontos, hogy ne keseredjünk el, ha éppen nincs mellettünk életünk párja, mert másoknak is elmondhatjuk hálás gondolatainkat, sőt bátorítok is mindenkit, hogy mondjunk pozitív mondatokat embertársainknak, akár a munkahelyen, akár egy jó baráti összejövetelkor.

Úgy gondolom az lenne a lényeg, hogy az évben ne csak néhány különleges alkalomkor, betervezetten adjuk tudtára másoknak a szeretetünket, hanem váljon ez napi rutinná és akkor mindennap ünnepi lesz.

Amikor a szeretet kifejezéséről beszélünk, akkor gyakran elfelejtjük tudtára adni még valakinek, mégpedig saját magunknak. Bizony az önszeretet is nagyon fontos és még fontosabb tudatosítani, hogy szeressük magunkat. Na jó, de hogyan? Például úgy, hogy elkezdjük elfogadni azt, akik vagyunk. Ne szekáljuk magunkat állandóan, hanem dicsérjük meg azért, amit tudunk és örüljünk annak, amink van. Az önszeretethez kell még merészség is, ugyanis merni kell magunkkal foglalkozni úgy, hogy közben ne legyünk önzőek, de mégis magunkat helyezzük előtérbe és ne akarjuk a világ minden gondját lelkünkön cipelni. Amikor szeretjük magunkat, képesek lehetünk meghallani őszinte vágyainkat és tenni is értük.

www.zajongo.blog.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A motiváció, mint hajtóerő – te már megtaláltad?

InfoPont

Feldmár András a szolidaritásról

Zalai Mariann

Nekem a Valentin nap

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben