InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Varázslatos háromrétegű pudingtorta

Ha szereted a vaníliás piskótát és a pudingos krémet, akkor éppolyan megszállottja leszel ennek a sütinek, mint mi. Úgy néz ki, mintha három különböző komponensből gondosan rétegeztük volna. De nem! Csak egy tortaformába öntesz egy egyszerű masszát, betezsed a sütőbe, és magától elkészül a csoda!

Nincs különleges összetevő, vagy trükkös technika. A varázslat a sütőben történik. A végeredmény pedig egy 3 rétegű torta, a közepén egy finom pudingos réteggel.

Hozzávalók

  • 4 tojás , sárgája és fehérje szétválasztva (szobahőmérsékleten)
  • 3/4 csésze (150 g) cukor (közönséges vagy porcukor)
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 rúd (125g / 1/2 csésze) sótlan vaj, olvasztott
  • 3/4 csésze (115g) búzaliszt
  • 2 csésze (500 ml) tej (langyos) (zsíros vagy alacsony zsírtartalmú, de nem zsírmentes)

Tálalás (OPCIONÁLIS)

  • Porcukor (porcukor), porozáshoz
  • Friss eper vagy bármilyen gyümölcs, ami megy a vaníliához
  • Tejszínhab (abból sosem elég)

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra (normál sütő vagy légkeveréses)
  • Vajazzunk ki egy 20 x 20 cm-es négyzet alakú tortaformát
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük
  • A tojássárgáját és a cukrot egy tálba tesszük, és addig keverjük, amíg halványsárga nem lesz – körülbelül 1 perc
  • Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a vajat, és addig vkeverjük, amíg jól össze nem keverednek teljesen– körülbelül 30 másodperc
  • Hozzáadjuk a lisztet és teljesen összedolgozzuk
  • Habverés közben lassan hozzáöntjük a tejet, és addig verjük, amíg jól össze nem áll (vagy ha kézi mixert használunk, egyszerre 1/4 tejet adjunk hozzá, közben folyamatosan keverjük)
  • Egy spatula segítségével a tojásfehérje egyharmadát beleforgatjuk a masszába. Vigyázzünk, hogy ne törjük össze a habot. Ne aggódjunk, ha tojásfehérje-csomó marad a tésztában. A tésztának nagyon hígnak kell lennie, kb. olyannak, mint egy öntetnek.
  • Öntsük a masszát az előkészített tortaformába.

Sütés

  • 30 percnél ellenőrizzük a süteményt – ha a teteje már aranybarna, de a sütemény még nem szilárdult meg (azaz megremeg), lazán fedjük le alufóliával, és tegyük vissza a sütőbe, ellenőrizzük 10 percenként, amíg meg nem dermed. Addig süssük, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a torta már nem „remeg” a tepsi finom megrázásakor – körülbelül 40-50 perc (a sütőtől függően eltérő lehet)
  • Hagyjuk hűlni a formában 10 percig, majd fordítsuk ki a formából
  • Tálalás előtt hűtsük le teljesen

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Húsvéti menü kicsit másképp

Zalai Mariann

Balázs Andi és a Gambas Pil Pil

Bala

Kaldeneker György húsvéti receptje – Báránysült céklapürével

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben