Ha szereted a vaníliás piskótát és a pudingos krémet, akkor éppolyan megszállottja leszel ennek a sütinek, mint mi. Úgy néz ki, mintha három különböző komponensből gondosan rétegeztük volna. De nem! Csak egy tortaformába öntesz egy egyszerű masszát, betezsed a sütőbe, és magától elkészül a csoda!
Nincs különleges összetevő, vagy trükkös technika. A varázslat a sütőben történik. A végeredmény pedig egy 3 rétegű torta, a közepén egy finom pudingos réteggel.
Hozzávalók
- 4 tojás , sárgája és fehérje szétválasztva (szobahőmérsékleten)
- 3/4 csésze (150 g) cukor (közönséges vagy porcukor)
- 1 tk vanília kivonat
- 1 rúd (125g / 1/2 csésze) sótlan vaj, olvasztott
- 3/4 csésze (115g) búzaliszt
- 2 csésze (500 ml) tej (langyos) (zsíros vagy alacsony zsírtartalmú, de nem zsírmentes)
Tálalás (OPCIONÁLIS)
- Porcukor (porcukor), porozáshoz
- Friss eper vagy bármilyen gyümölcs, ami megy a vaníliához
- Tejszínhab (abból sosem elég)
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra (normál sütő vagy légkeveréses)
- Vajazzunk ki egy 20 x 20 cm-es négyzet alakú tortaformát
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük
- A tojássárgáját és a cukrot egy tálba tesszük, és addig keverjük, amíg halványsárga nem lesz – körülbelül 1 perc
- Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a vajat, és addig vkeverjük, amíg jól össze nem keverednek teljesen– körülbelül 30 másodperc
- Hozzáadjuk a lisztet és teljesen összedolgozzuk
- Habverés közben lassan hozzáöntjük a tejet, és addig verjük, amíg jól össze nem áll (vagy ha kézi mixert használunk, egyszerre 1/4 tejet adjunk hozzá, közben folyamatosan keverjük)
- Egy spatula segítségével a tojásfehérje egyharmadát beleforgatjuk a masszába. Vigyázzünk, hogy ne törjük össze a habot. Ne aggódjunk, ha tojásfehérje-csomó marad a tésztában. A tésztának nagyon hígnak kell lennie, kb. olyannak, mint egy öntetnek.
- Öntsük a masszát az előkészített tortaformába.
Sütés
- 30 percnél ellenőrizzük a süteményt – ha a teteje már aranybarna, de a sütemény még nem szilárdult meg (azaz megremeg), lazán fedjük le alufóliával, és tegyük vissza a sütőbe, ellenőrizzük 10 percenként, amíg meg nem dermed. Addig süssük, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a torta már nem „remeg” a tepsi finom megrázásakor – körülbelül 40-50 perc (a sütőtől függően eltérő lehet)
- Hagyjuk hűlni a formában 10 percig, majd fordítsuk ki a formából
- Tálalás előtt hűtsük le teljesen
Olvass bele legújabb magazinunkba!