A közelgő Húsvét alkalmából egy olyan tejmentes répatorta receptet hoztam, mellyel megkoronázhatjuk az ünnepi menüsort. A könnyű, szaftos tésztarétegek között egy friss, narancsos krém bújik meg, melyek összhangját abszolút feldobja a sós tökmag, ropogós réteget képezve.
Narancsos répatorta tökmaggal
Hozzávalók (tejmentes répatorta, 23-cm tortaforma):
Piskóta:
- 300 g liszt
- 300 g reszelt sárgarépa
- 200 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 ml olaj
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 300 g tejmentes mascarpone
- 250 ml vegán, növényi habtejszín
- 150 g porcukor
- 1 narancs
Összeállításhoz:
- 1 marék sózott tökmag
- baracklekvár
Díszítéshez:
- tökmag
- narancshéj
- marcipán répafigurák
Elkészítés:
- A piskótához a tojásokat kihabosítjuk a kétféle cukorral. Hozzákeverjük a lereszelt sárgarépát és az olajat. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd beleszitáljuk a répás keverékbe.
- Tortaformába simítjuk, és 180 fokon, fél óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- A krémhez a növényi tejszínt kemény habbá verjük.
- A mascarponét a porcukorral elkeverjük, belefacsarjuk a narancs levét.
- A mascarponés krémet összeforgatjuk a tejszínhabbal.
- Ha a piskóta kihűlt, kettévágjuk, alsó felét lekenjük baracklekvárral, és a krém ¾ részét rákenjük. Megszórjuk a durvára vágott tökmaggal.
- A megmaradt krémmel kívülről bevonjuk a tortát.
- A tetejét tetszés szerint marcipánból formázott répákkal, tökmaggal, esetleg narancshéjjal díszítjük.
További receptekért nézz el facebook oldalamra: Facebook/Krisztisüt
Olvass bele legújabb magazinunkba!
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.