InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Krisztisüt – Narancsos répatorta tökmaggal

A közelgő Húsvét alkalmából egy olyan tejmentes répatorta receptet hoztam, mellyel megkoronázhatjuk az ünnepi menüsort. A könnyű, szaftos tésztarétegek között egy friss, narancsos krém bújik meg, melyek összhangját abszolút feldobja a sós tökmag, ropogós réteget képezve.
Narancsos répatorta tökmaggal
Hozzávalók (tejmentes répatorta, 23-cm tortaforma):

Piskóta:

  • 300 g liszt
  • 300 g reszelt sárgarépa
  • 200 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 ml olaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Krém:

  • 300 g tejmentes mascarpone
  • 250 ml vegán, növényi habtejszín
  • 150 g porcukor
  • 1 narancs

Összeállításhoz:

  • 1 marék sózott tökmag
  • baracklekvár

Díszítéshez:

  • tökmag
  • narancshéj
  • marcipán répafigurák
Elkészítés:
  1. A piskótához a tojásokat kihabosítjuk a kétféle cukorral. Hozzákeverjük a lereszelt sárgarépát és az olajat. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd beleszitáljuk a répás keverékbe.
  2. Tortaformába simítjuk, és 180 fokon, fél óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A krémhez a növényi tejszínt kemény habbá verjük.
  4. A mascarponét a porcukorral elkeverjük, belefacsarjuk a narancs levét.
  5. A mascarponés krémet összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  6. Ha a piskóta kihűlt, kettévágjuk, alsó felét lekenjük baracklekvárral, és a krém ¾ részét rákenjük. Megszórjuk a durvára vágott tökmaggal.
  7. A megmaradt krémmel kívülről bevonjuk a tortát.
  8. A tetejét tetszés szerint marcipánból formázott répákkal, tökmaggal, esetleg narancshéjjal díszítjük.

További receptekért nézz el facebook oldalamra: Facebook/Krisztisüt

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Ha szeptember, akkor…Mini rácsos almáspite!

InfoPont

Balázs Andi és a Gambas Pil Pil

Bala

Fodor Noel ajánlja – Szarvas vadas burgonyagombóccal

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben