InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomUtazó

Új-Zéland, boldoggá tesz!

Az első, amit megéreztem Új-Zéland földjére lépve nemrég, hogy itt őszintén mosolyognak az emberek, a levegőben benne van és belélegezhető a kiegyensúlyozottság. 

Maori üdvözlet

Amikor megláttam ezt a lányt a Maori faluban, összevillant a szemünk. Szerettem volna az orrösszeérintős köszöntéssel üdvözölni. Nyitott volt, és valami olyat éreztem, amit előtte még sohasem. Sokat hallottam, de soha nem tapasztaltam még a híres Maori masszázst, amiben a léleknek is szerepe van. Amikor üdvözöltük egymást, valami olyasféle érzés járt át, mintha pillangók repkednének az ember gyomrában. Ezt éreztem, de az egész testemben, tetőtől talpig, az ujjbegyeimben is. Szerintem a természettel harmóniában, annak közelében élő emberek pontosan tudják, hogy a test és a lélek elválaszthatatlan.

 

Harmóniában a természettel

Új- Zéland talán az egyik olyan földrész azon kevesek közül, ahol a fehér ember a megérkezésekor nem pusztította el azonnal és maradéktalanul az őslakosokat és a kultúrájukat. A szigetországban meglévő harmónia a természettel annak is köszönhető, hogy a brit hódítók megállapodásra törekedtek a helyiekkel, akiknek a kultúrája és a természet tisztelete része lett a 21-ik századi mindennapoknak is.

 

 

Hobbiton

Az ország egyik legnagyobb attrakciója olyan komoly mennyiségű látogatót vonz, hogy mérhetően hatással van a gazdasági teljesítményre is. A Gyűrűk Ura című produkció rendezője Új-Zéland-i, így érthető, hogy azt a mesevilágot, amit Tolkien regénye megteremtett, ő már jól ismert. Köszönet a Qatar Airwaysnak és a TourNewZealandnak a mesés élményért.

 

 

Geotermikus források

A bugyogó-föltörő, színes vizű tavakból és éppen kitörni készülő aprócska vulkánokból álló környezetben az ember azt érzi, hogy valahogyan így nézhetett ki a Föld évmilliókkal ezelőtt. A fizikusok, geológusok, de most már a NASA kutatóinak is kincsesbányát rejtő vidéken nemrég olyan mikroorganizmusokat fedeztek fel, amelyeket a Marson is. A kedvencem a képen is látható pezsgő pool volt.

 

Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

CUENCA – gyöngyszem Dél-Amerikában

InfoPont

Gondolj az álomnyaralásra… A Kenese-völgye Villahotel megvalósítja!

Zalai Mariann

Utazz itthon

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben