InfoPont Ajánló Magazin
InfoPont

Utazz Biztonságban, utazz Bizalommal!

2021. április 25-én megjelent az új Magyar Közlöny, amelyben megtalálod a 4 millió hazai lakos beoltása után érvényes éttermi és szállodai tartózkodásunk betartandó szabályait, keretrendszerét. Mivel ez a beoltott szám – a jelen állás szerint – májusban biztosan meglesz, ezért Neked is érdemes felkészülnöd a belföldi utazásodra. Ugye Te is nagyon vártad, hogy végre ez az idő is elérkezzen?

Utazni mindig jó, jelen helyzetben azonban a legfontosabb, hogy az utazásod biztonságos legyen! Ezért jó, ha nem csak a jogszabályokkal vagy tisztában (amelyeket nagyon kérlek, hogy feltétlenül tarts be), hanem azt érzed, hogy ahová utazol, ott nem történhet Veled semmi baj.

Korábban is írtam, hogy a Covid alatti és utáni időszakban az utazók részére a „Bi-Bi elv” lesz a legfontosabb = Bizalom és Biztonság.

Mit jelent számodra a Biztonságos utazás? Mitől alakul ki benned Bizalom a szállásadód felé?

1. Törvényi Védelem

A jelen pillanatban fennálló rendelkezés arról szól, hogy szálláshelyekre 2 fő okból utazhatsz: munka céljából, vagy szabadidős tevékenységre. A munkaügyben utazók a szálláshelyen ki kell töltsenek egy űrlapot, amelyben igazolják a munkavégzés tényét. A szabadidős utazók védettségi igazolvánnyal szállhatnak meg a szálláshelyeken, amelyet a szállásszolgáltató részére kell bemutatniuk.

2. Saját Védelmünk

Ha nem csak a törvényre hagyatkozol, hanem személyesen is meg akarod tapasztalni a szállodád Covid elleni felkészültségét, akkor a szállásodtól mindenképpen kérdezd meg a következőket:

Kérnek-e tőled védettségi igazolványt bemutatásra? Ha igen, akkor biztos lehetsz abban, hogy a szálláshely nemcsak tőled, hanem a többi vendégtől is kéri az igazolást. Ezáltal te is biztonságban leszel.

Milyen védekező intézkedéseket tettek a vírus elkerülésére a vendégeik és a dolgozóik biztonságáért?

Több szálloda pl. betartatja a távolságokat a szobáknál úgy, hogy csak minden második szobát adja ki a vendégek részére. Vannak olyanok is, akik a távozó vendégek után a szobát „pihentetik”, egy-két napig nem adják ki az új vendégnek.

Vannak olyan szállodák, akik a büfé étkezések helyett tányérszervizes, felszolgált étkezéseket adnak a vendégeik részére. Ezzel elkerülik a svédasztal melletti tumultust, a tálalóeszközök több vendég általi használatát.


Tudok olyan szálláshelyekről is, akik vendégeik részére saját használatú evőeszközöket, tányérokat biztosítanak. Az is biztonságodat erősíti, hogy egyes szálláshelyeken érintésmentes felszolgálást kapsz. Léteznek olyan szállodák is, akik a szokványos szájmaszk mellett további biztonsági módszereket alkalmaznak, mint például üvegfal a recepciós és a vendég között, átlátható elválasztófal a svédasztalnál kiszolgáló séf és a vendégek között.

Ha olyan szállodával beszélsz, amely azt kommunikálja feléd, hogy a kötelezően betartandó jogszabályok felett további biztonsági intézkedéseket tett a vendégeik és a dolgozóik irányában, akkor az utazásod
és biztonságosabb lesz.

Biztonságos utazásra fel!

Csobota-Kis Árpád
Szállodaüzemeltetés és menedzsment
www.pearlmanagement.hu


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Mesebeli Afrika

InfoPont

Kutyával a strandra? Ez legyen a táskádban!

Glück Viktória

Utazz meglepetések nélkül, utazz tartalmasan!

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben