InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Peter’s Planet – Szlovénia

A Magyarországról busszal és autóval is könnyedén megközelíthető Szlovénia hatvan százaléka erdő, csak Svédországban és Finnországban van ennél több Európában. Az ország szerintem legszebb városa Piran, engem Velencére emlékeztet. A 19. század végén ez a kikötőváros még osztrák-magyarnak számított, ez a tér, ahol éppen sétálgatok, ekkor változott belső kikötőből a város főterévé. Piranban, de az idei nyáron nekem Szlovéniában is egyértelműen a La Bottega Dei Sapori volt a legjobb éttterem, könnyű megtalálni, mert a főtéren van, Kajuhova 12, de itt az Instájuk is: @LaBottegaDeiSaporiPirano

BORVIDÉKEK

A helyi emberek kedvessége, nyitottsága és természetessége karakteresen szlovén, de ezen túl a borok és a természet, amiért érdemes felfedezni az országot. Kiváló és könnyű borokat kóstolhatunk, és bármennyire hihetetlennek hangzik, a szlovén borok, több mint kilencven százalékát a helyiek isszák meg.

BLEDI TÓ

Az első Bledben töltött éjszakám után hat órakor arra ébredtem, hogy hatot kongatott a harang. Fél hétkor már futottam, szerettem volna körbefutni a megnyugtató, feltöltő energiákról híres tavat. Mindenkinek ajánlom, a csónakázás és a csobbanás mellett. Aki pedig meghúzza az ország egyetlen szigetén található kis templomban lévő harangot, meghallja a saját lelke hangját. A képen Gyárfás Dorkával beszéljük meg az élményeinket.

ÜNNEPI FINOMSÁG

A képen egy Bledben készült friss Potica látható, ami a szlovének ünnepi étele. Karácsonykor is ez kerül az asztalra, de a híres Bled-i tó közepén álló kis szigeten a sajátunkat is elkészíthetjük valamelyik workshopon, de megkóstolni szerintem mindenképpen kötelező. Nagyon finom, én legalábbis szerettem a tradicionális diós verziót.

www.blejskiotok.sl

VINTGAR-SZURDOK

A Triglav Nemzeti Parkban található Vintgar-szurdokban nincs egészen két kilométer az a szoros, amiben alig egy óra alatt végigsétálva máris frissebbnek érzi magát az ember. Ha a rendkívül népszerű úticélnak számító Bled is benne van a tervünkben, mindenképpen érdemes mélyeket lélegezni itt, mindössze négy kilométerre van a város központjától.

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Instagram/petersplanet.travel
Facebook/PetersPlanet.travel


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Peter’s Planet – Porto

InfoPont

Új-Zéland, boldoggá tesz!

InfoPont

Az utazás élménye, ki sem mozdulva a fővárosból

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben