InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Tojás- és tejmentes muffin – Egyszerű és gyors sütirecept hétköznapra

Ha olyan klassz süteményre vágysz, amelyet egy fárasztó nap után is hipp-hopp össze tudsz dobni a családnak, akkor próbáld ki receptünket! Egyszerű, gyorsan összekeverhető, nincs sok meló vele, mégis finom. Nincs benne se tojás, se tej!

Elészítési idő: 30 perc
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 20 perc
Adag: kb. 12 teljes méretű vagy 24 mini muffin

Hozzávalók

  • 1 ½ csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csésze fehér cukor
  • ¼ csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ¼ teáskanál só
  • 1 csésze víz
  • ⅓ csésze olívaolaj
  • ¼ csésze ecet (az ecetet citromlével is helyettesítheted)
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

  • 1. lépés
    Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra! 
  • 2. lépés
    A lisztet, a cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót szitáld egy keverőedénybe. A közepébe készíts egy mélyedést és öntsd bele a vizet, az olajat, az ecetet és a vaníliát. Keverd simára a masszát!
  • 3. lépés
    Tölst a formákba a masszát (tortaformába is teheted, de akkor max. 170 C-n süsd), de ne a tetejéig, különben túldagad a sütés alatt. Hagyj egy kicsit több helyet, hogy szépen fel tudjon jönni. Süsd az előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg a süti közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön belőle. Hagyd kihűlni!

TIPP: Melegen, fagyival a legfinomabb!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Berkes Gabi, a családi tűzhely őrzője

Bala

A sütőtökkrémleves, ha vegán

InfoPont

Hogyan készítsünk gyökérkenyeret?

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben