
Ha olyan klassz süteményre vágysz, amelyet egy fárasztó nap után is hipp-hopp össze tudsz dobni a családnak, akkor próbáld ki receptünket! Egyszerű, gyorsan összekeverhető, nincs sok meló vele, mégis finom. Nincs benne se tojás, se tej!
Elészítési idő: 30 perc
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 20 perc
Adag: kb. 12 teljes méretű vagy 24 mini muffin
Hozzávalók
- 1 ½ csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 csésze fehér cukor
- ¼ csésze cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ¼ teáskanál só
- 1 csésze víz
- ⅓ csésze olívaolaj
- ¼ csésze ecet (az ecetet citromlével is helyettesítheted)
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
- 1. lépés
Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra! - 2. lépés
A lisztet, a cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót szitáld egy keverőedénybe. A közepébe készíts egy mélyedést és öntsd bele a vizet, az olajat, az ecetet és a vaníliát. Keverd simára a masszát! - 3. lépés
Tölst a formákba a masszát (tortaformába is teheted, de akkor max. 170 C-n süsd), de ne a tetejéig, különben túldagad a sütés alatt. Hagyj egy kicsit több helyet, hogy szépen fel tudjon jönni. Süsd az előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg a süti közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön belőle. Hagyd kihűlni!
TIPP: Melegen, fagyival a legfinomabb!
Olvass bele legújabb magazinunkba!