InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódKiemelt tartalom

The Power of Powder – szuper púdertippek a SminkLabortól

Bízunk benne, hogy a márciusi cikkünkben sok hölgynek adtunk támpontot a megfelelő alapozóválasztáshoz – ha pedig már egy színben tökéletesen passzoló termék lapul a neszesszeredben, már csak egy korrektor és egy szuper púder hiányzik a makulátlan bőr eléréséhez!

Rimmel Stay Matte púder 1799.-Ft

Már említettük, hogy idén divat a természetes bőrfény. Amennyiben a bőrünk nem elégszik meg egy vékony réteg alapozó használatával, akkor egy színben passzoló korrektort vegyünk a kezünkbe. Ezek a termékek sokkal sűrűbb összetételűek, így alkalmasak arra, hogy a bőrhibákat helyileg, egy-egy adott területre koncentrálva segítsenek eltüntetni. Ettől a megoldástól nem lesz vastag, maszkszerű a smink, hisz nem a teljes arcunk felületén vastagítjuk a sminket, hanem csakis a problémás területeken. Amint úgy látjuk, hogy eltűnt minden bőrhiba és egységessé tettük arcunkat, jöhet a púder-kérdés. Talán ez nem annyira bonyolult, mint az alapozó választás, mert itt egy picit –most figyelj!- csalhatunk.

Rendelkezésünkre áll egy olyan megoldás, amiről lehet, hogy már hallottál, transzparens púder a neve. (Magyarul átlátszó púdert jelent, de ezt az elnevezést nem használjuk a szakmában.) Lényege, hogy minden bőrtípushoz, minden arcszínhez megfelelő választás: általában fehér színben szoktuk megtalálni a polcokon, de a professzionális márkáknál lehetőségünk nyílik ebben is egy picit árnyaltabban gondolkozni, mert létezik rózsaszínes, sárgás, bronzos és barnás árnyalatú transzparens púder is. Az ok nagyon egyszerű: bár áttetsző, minimálisan mégis változtat a bőrszínen. Ne ijedjünk meg ettől, hétköznapi használatra tökéletes választás lehet! Ha viszont valakinek kedve támad kísérletezni a színezett púderekkel, ugyanúgy végig kell gondolnia egy-két szempontot, mint az alapozónál. Például, hogy milyen a bőrtípusa, mennyire fényesedik ki a nap folyamán, milyen mértékű fedést szeretne elérni, illetve por állagú vagy tömörített kompakt púdert részesít előnyben.

Kryolan translucent púder 2700.-Ft

Egy biztos: aki ismeri a sminkelés világát, tudja, hogy az órák előrehaladtával mindig érdemes kicsit felfrissíteni a sminkünket, kiváltképp az újra púderezés elengedhetetlen, főleg, ha bőrünk igényli azt. Érdemes tehát a korrekcióhoz a táskánkba dobni egy kompakt púdert és egy ecsetet is! Szerezz be zsírtalanító papírt is, ugyanis életmentő lehet, ha fényesedésre hajlamos a bőröd.

Mivel vigyük fel a tökéletes púdert? Ha fixálás és mattítás a célunk, akkor bőven elég egy púderecset (érettebb bőr és szemkörnyék esetén kisebb fejű ecsetet válassz). Ha tartósabban szeretnél fixálni, akkor a púder pufni mellett tedd le a voksodat, de óvatosan bánj vele, mert képes dupla rétegben felvinni a púdert az arcra!

Essence all about Matt! fixing compact padre 1099.-Ft

ENG:

It’s always good to fix your foundation with a high-quality face powder. Naturally, you can choose from the different powder types like the transparent powder or the colorful puff-box, it depends on your makeup needs. To make sure that you’ll be ready for every kind of makeup, it’s worth buying a big and a small powder brush as well, just to apply the product perfectly even around your eye-wrinkles. Moreover, a pack of blotting paper can easily save your life during a heavy day – don’t forget to buy one!

Lányok, Hölgyek, Asszonyok, ne féljetek kísérletezgetni,
Sminkre fel!

 

Jó sminkelést kíván a Smink Labor csapata, Herendi Viki és Huszerl Barbara!
www.sminklabor.com
www.facebook.com/sminklabor
instagram/sminklabor


Érdekelnek további, sminkkel és trendekkel kapcsolatos cikkek?

Akkor kattints ide!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

#JustMarried: minden, amit az esküvői sminkről tudnod kell

InfoPont

Viszlát szem alatti karikák!

InfoPont

Sminklabor – Sminkes tények, tévhitek

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben