InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Sminklabor

Lehet, hogy pusztán a 40-es korunkból adódóan, de mostanában lépten-nyomon olyan cikkekre bukkanunk, amikben életkor szerint meghatározzák, hogy mikor mit érdemes enni. Persze, ennyi idősen már jóval testtudatosabb az ember, mint hajdanán. Innen jött az ötlet, hogy miért ne indíthatnánk mi is egy ilyet, csak a sminkre koncentrálva.  Gyakran panaszkodnak nekünk, akár középkorú, akár fiatal hölgyek,  hogy nem tudják, smink terén mit illik és mit nem. Amennyiben Ti is küzdötök hasonló problémával, akkor most figyeljetek!

30 éves korosztály
Egy 30 éves nőnek általában már megvan a kialakult stílusa, testtudata, tisztában van vele, mit mutathat meg, illetve mit érdemes elkendőznie, akár a testén, akár az arcán. Mivel ebben a korban már összebarátkoztunk a személyiségünkkel, bátran fel is vállalhatjuk azt.
Amit kiemelnénk smink terén, az a csábító, igéző, szexi, piros, vörös rúzs használata. Azt gondoljuk, hogy innentől kezdve válik maximálisan önazonossá ennek a színnek a viselése. Valahogy összeérik a piros rúzs az Őt viselő Nővel. Egy ilyen korú nő már megtölti tartalommal ezt a színt.
Csodás életkor ez! Használjuk ki! Alapozzunk bátran, emeljük ki a szemünket, ha úgy tetszik, húzzunk cicás tust, és merjük hordani a piros rúzst, mert mostantól érdemes.

40 éves korosztály
Megjelennek az első ráncok, a szemhéj nincs már ott, ahol kéne lennie, illetve a bőr textúrája, rugalmassága sem olyan, mint 20 évesen. Az alapozó általában kevésbé favorizált ebben a korban. Soknak érezhetjük a bőrünkön, beül a ráncokba, nem komfortos a viselése. Ezért teret nyert a színezett hidratáló, illetve a CC krém az életemben. Egy szépen előkészített negyvenes bőrön pont elég egy ilyen típusú krém. Még ha nem is fed el minden bőrhibát, legalább természetes marad az arcunk a krém vékonyságának köszönhetően. Az esetlegesen már kialakult pigmentfoltokat érdemes egy vékony korrektorral javítani. A szem alatti karikák eltűntetésénél ismét hangsúlyt kell fektetni a vékonyságra. Hisz nem túl szép látvány, ha beül a termék a szem környéki ráncokba. Igyekezzünk minél kevesebb anyagot használni erre a célra. Ezt a kort már joggal nevezhetjük az „arányok korának”, hisz fontos minden terméknél megtalálni azt a bizonyos pont elég határvonalat. A púdert is ecsettel vigyük fel, hogy az se legyen túl vastag az arcon.
Talán már a kevesebb jobban áll, értve ezt akár a szemsminkre is. A szem hangsúlyozására remek praktika, ha a felső belső vízvonalat kihúzzuk egy fekete vízálló szemceruzával, ezzel is mélyítjük a szempillatövet. Ezután még drámaibb lesz a hatás, ha kispirálozzuk a szempillánkat. Az olykor már túl intenzív tusvonal, remek alternatívája ez a diszkrétebb, visszafogottabb megoldás.
Érdemes a rózsaszínes pír helyett már egy picit a narancsos, pirosas szín felé tendálni. Rúzsban viszont bármit bátran bármikor viselhetünk. Ennek az életkornak ez a termék a „dzsolidzsókere”.
Praktika a használatához: a száj körüli apró ráncok miatt érdemes már egy rúzsfixáló primert bevetni, illetve egy szájceruzára felvinni a kiszemelt rúzst, hogy még tartósabb legyen, és még véletlenül se kússzon fel azokba a bizonyos ráncokba.

Reméljük segítettünk, sminkre fel!

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Megmutatjuk miKOR hogy sminkelj!

InfoPont

Pillára Fel!

Zalai Mariann

Christmas beauty – Szépségtippek karácsony előtt

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben