InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomTrend

Alap, hogy használd! – a hibátlan bőr receptje

Mitől lesz tökéletes az alapozás? Sok tényezőn múlik a makulátlan bőr megszületése, illetve több nézőpontot is figyelembe kell vennünk, amikor nekilátunk a hozzánk teljesen illő alapozó kiválasztásához. A legfontosabb szempont az, hogy milyen alkalomra szeretnénk viselni a kiválasztott terméket. Elárulunk egy kis kulisszatitkot: egészen más típusú alapozót igényel a filmre, mást a tv-re, mást a fotóra és mást a hétköznapokra készült smink.

Az alkalom meghatározása után jöhet a bőrtípusunk pontos behatárolása: száraz, könnyen kifényesedő, tág pórusú, rozaceára hajlamos, esetleg érzékeny bőrről van szó? Ezt követi az egyéni preferencia szempontja, vagyis, hogy ki milyen fedésű alapozót szeret. Van egy íratlan szabály, miszerint az alapozó nem a teljes arcunk elfedésére hivatott, de azt azért tudjuk, hogy a szabályokkal lehet egy picit játszani, és ez a sminkelés terén pláne érvényes! Mi személy szerint szeretjük, ha egy kicsit fed az alapozó, hiszen nem hibátlan szupermodellek vagyunk, hanem valódi nők, akiknek a bőrén már itt-ott felbukkanhat egy májfolt, acne, vagy egy-egy elpattant ér. Reggelente pedig még fontosabb, hogy ne kelljen hosszú percekig javítgatni a bőrhibákat, hanem egy közepes fedésű alapozóval gyorsan egységessé varázsolhassuk arcunkat.

A harmadik lépés a megfelelő szín kiválasztása, amivel -mind tapasztaltuk már- a legkönnyebb mellényúlni, hiszen a márkákon belül is van legalább 30 szín, és akkor még a típusokról nem is beszéltünk. Nehéz a választás, de egy szabály segíthet: ne a kézfejünkön próbáljuk ki, hanem az arcunkon, és lehetőség szerint kérjünk meg egy szakértőt a boltban, hogy a teljes felületen mutassa meg, hiszen egy kis folt nem elég a tökéletes eredményhez. A fényviszonyokra is ügyeljünk, mert teljesen máshogy hat egy alapozó napfényben és a benti műfényben! Érdemes csak másnap megvenni a terméket, ha megbizonyosodtunk a tartósságáról is, illetve megfigyeltük, hogy valóban jól viselkedik-e a bőrünkön, és nem kell kétpercenként a kifényesedést orvosolnunk.

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy elsőre megtaláltuk a számunkra megfelelő alapozót, akkor sem dőlhetünk hátra teljesen, hiszen a felviteli eszközről is gondoskodni kell: itt is vannak trendek, amik időről időre változnak; volt, hogy szivacssal, volt, hogy ecsettel, volt, hogy kézzel alapoztak a sminkmesterek. Pár éve viszont a Beauty Blender (kis színes szivacs) használata hódít – megmondjuk őszintén, hogy filmes munkáink során mindig ott lapult a táskánkban egy-egy darab belőle, de mi inkább sminkvékonyításra használtuk. Viszont magunknak, otthoni használatra zseniálisnak bizonyult! Meglepően hangozhat, de még a púdert is szépen oszlatja el, annak ellenére, hogy a blendert vizes állapotában kell használni.

Végül, de nem utolsósorban, pár szó a felvitelről: figyeljünk arra, hogy az alapozó ne váljon el az állunknál, vigyük le a nyakunkra, illetve a fül és a haj vonalának mentén is szépen dolgozzuk el! Ha a fülünk hajlamos a kipirosodásra, érdemes azon is eloszlatni egy keveset.

A tökéletes recept tehát: az alkalom, a bőrtípus és a szín meghatározása, valamint a pontos és szép összhangot eredményező felvitel – jó sminkelést!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Smink Labor – Karácsonyra hangolódva

Bala

Játssz velünk a Borbély Családi Pincészet minőségi boraiért!

Glück Viktória

SMINKLABOR – Hello, Ms. Summer!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben