InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

De ki pontosan Ahsoka Tano?

Íme minden fontos információ, amit tudnod kell, mielőtt megnéznéd a Disney+ saját gyártású „Star Wars: Ahsoka” sorozatát

Amennyiben még sosem hallottál Ahsoka Tanoról, akkor a Disney+-ra augusztus 23-án érkező sorozat tökéletes alkalom lehet, hogy megismerd őt. De ki is ez a karakter, akit már „A mandalóri”-ban és a „Boba Fett könyve”-ben is láthattunk és miért volt akkora esemény a Star Wars rajongóknak, amikor bemutatták a sorozat első előzetesét? Nos, ahogy azt mondani szokás, minden réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban kezdődött…

Kicsoda Ahsoka Tano?

Ahsoka karaktere 15 éve tűnt fel először a 2008-as „Star Wars – Klónok háborúja” című animációs filmben. Anakin Skywalker fiatal Togruta fajú padawanja egy bátor, hűséges és kíváncsi, ugyanakkor kicsit szkeptikus és mogorva karakter, akiből igen hamar közönségkedvenc és nem mellesleg a franchise első női jedi főszereplője lett. A „Klónok háborúja” (2008-2020) és a „Lázadók” (2014-2018) animációs sorozatban a rajongók nyomon követhették ahogy a vakmerő tinédzserből erős harcos vált, majd végül elhagyta a Jedi Rendet, és elveszítette egykori mesterét, aki átállt a Sötét oldalra.

Élő szövet filmvásznon

A Star Wars univerzum animációs sorozatait és a filmeket korábban külön fejlesztették, azonban a Lucasfilm 2012-es felvásárlása után elkezdtek gondolkodni az élőszereplős Star Wars tévésorozat lehetőségén. A lista élén már akkor az az Ahsoka állt, akit Dave Filoni alkotott meg 2008-ban. George Lucas is támogatta egy erős női karakter felemelését: egy olyan hősnőt szeretett volna, akivel a lányai is azonosulhatnak. A lehetőség tehát adott volt, de még mindig volt egy bökkenő: a Lucasfilm ekkor még mindig nem rendelkezett azzal technológiával, vagyis protézisekkel és vizuális effektekkel, hogy életre keltse Ahsokát és jellegzetes csíkos „haját”. A megoldás végül Rosario Dawson lett, aki már hosszú évekkel ezelőtt kifejezte rajongását Ahsoka iránt és végül 2022-ben bemutatkozhatott a Mandalorian sorozatban – a rajongók legnagyobb örömére. De mi történt Ahsokával az elmúlt időszakban?

Ez történt korábban…

Ahogy az már ismert, Ahsoka Tano először a „Star Wars – Klónok háborúja” animációs sorozatban tűnt fel Anakin Skywalker padawanjaként. Részről-részre vált egyre tapasztaltabbá és képzettebbé. Később azonban kiábrándul a Jedi rendből, miután megvádolják, hogy részt vett egy merényletben. Bár Anakin kitart mellette és segít tisztázni a nevét, végül kilép a Jedik közül, és önállóan folytatja küldetését és harcát a birodalom ellen.

A „Lázadók” sorozatban Ahsoka már sokkal érettebben tér vissza. Ekkor találkozik Ezrával, a fiatal, az Ellenállásban harcoló tehetséges Jedivel. Tanítványává fogadja a fiút, és közös kalandjaikban találkoznak pár jól ismert karakterrel a múltból: Rex kapitánnyal és a 66-os parancsot túlélő klónokkal, Darth Maullal, valamint Ahsoka megküzd és le is győzi korábbi mesterét Dath Vadert. A sorozat végén azonban Ezra önfeláldozó döntést hoz, önként vállalja, hogy megmenti Ahsokát és másokat a Birodalomtól. Ennek és egy időtornádónak hatására azonban a galaxis egy ismeretlen pontján köt ki. Őt keresi majd Ahsoka az élőszereplős sorozatban.

(L-R): Ahsoka Tano (Rosario Dawson) and Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo) in Lucasfilm’s AHSOKA, exclusively on Disney+. ©2022 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Star Wars maraton

Ahsokával egy újabb erős női karakterrel bővül a Csillagok háborúja univerzum, a legnagyobb rajongók pedig nem csak első élőszereplős felbukkanását, de önálló sorozatát is nagyon várták már. Azért, hogy biztosan minden utalást megértsünk és szereplőt felismerjünk, érdemes egy kis ülőmunkát végezni a kanapén. Az igazán fanatikusoknak ajánljuk a Disney+-on elérhető „Klónok háborúja” és „Lázadók” animációs sorozatot, de aki csak egy amolyan „Kötelezők röviden” módszerrel szeretné megismerni a karaktert, annak a következő részeket javasoljuk:

  • A Klónok háborúja 5. évad 20. rész
  • A Klónok háborúja 7. évad 9-12. rész
  • Lázadók 1. évad 15. rész
  • Lázadók 2. évad 18. rész
  • Lázadók 2. évad 21-22. rész
  • Lázadók 4. évad 15. rész
  • A mandalóri 2. évad 5. rész

A „Star Wars: Ahsoka” augusztus 23-tól elérthető a Disney+ kínálatában.

A DISNEY+ SZOLGÁLTATÁSRÓL    
A Disney+ streaming megszámlálhatatlan népszerű és világszerte keresett film és sorozat otthona. Kínálatában Disney, Pixar, Marvel, Star Wars és National Geographic alkotások egyaránt megtalálhatók Európában, Közép-Keleten és Afrikában is. A szolgáltatást igénylők megtekinthetik a Disney+ folyamatosan gyarapodó tartalomkínálatát, köztük egész estét filmeket, dokumentumfilmeket, élőszereplős filmeket, animációs sorozatokat és rövid formátumú tartalmakat. Kivételes helyzetéből adódóan a Disney+ precedens nélküli hozzáféréssel bír a Disney lenyűgözően gazdag mozi- és televíziós archívumához; a Disney+ önálló streaming szolgáltatásként The Walt Disney Studios legújabb alkotásait is a magáénak tudhatja. További információ a disneyplus.com weboldalon vagy a legtöbb mobil és csatlakoztatott TV-eszközön elérhető Disney+ alkalmazásokon található.  

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Így nézne ki 10 népszerű rajzfilmfigura a való életben

Glück Viktória

Tények, amiket biztosan nem tudtál az Oscarról

Glück Viktória

Újabb premier a Disney+-on, érkezik a „Bűbáj 2: Kiábrándulva”

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben