InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

A hosszú élet titkát kutatja Chris Hemsworth

National Geographic HATÁRTALANUL CHRIS HEMSWORTH-SZEL

Chris Hemsworth celebrates while surfing. (National Geographic for Disney+/Craig Parry)

Megérkezett a „Határtalanul Chris Hemsworth-szel” című hatrészes dokumentumsorozat első hivatalos előzetese. A National Geographic saját gyártású, Disney+ originals műsorában a Marvel univerzum Thorja rendhagyó módszereken keresztül mutatja be, hogyan küzdhetünk az öregedés ellen és hogyan használhatjuk ki az emberi testben rejlő potenciált. A „Határtalanul” a legújabb tudományos kutatásokra építve tárja fel a hosszú élet titkával kapcsolatos hagyományos hiedelmeket. Az epizódok november 16-tól elérhetők a Disney+-on.

Az Oscar-díjra jelölt filmrendező, Darren Aronofsky („A bálna”, „Fekete hattyú”) és produkciós cége, a Protozoa, Jane Root Nutopia, valamint Chris Hemsworth és Ben Grayson újonnan alakult Wild State produkciója a hosszú emberi életet vizsgáló élvonalbeli tudományt állítja a középpontba.

Hogyan élhetünk minél tovább egészségesen, jó fizikai és mentális állapotban? – teszi fel a kérdést Chris Hemsworth. A hosszú élet titkát kutató sorozat nem csak egy világ körüli kaland, de egyben személyes utazás is. Az epizódokban Hemsworth ismert és elismert szakértők, tudósok és orvosok által összeállított fizikai és szellemi kísérleteken keresztül vizsgálja az öregedés különböző aspektusait. Minden egyes kihívás tudományos alapú, ami új kutatásokra és régóta fennálló hagyományokra támaszkodik. Hemsworth küldetése, hogy jobban megismerje az emberi test határait, és felfedezze azokat a módszereket, amelyekkel idős korig megőrizhető az egészség és a boldogság.

A sorozat forgatási évei alatt a Marvel filmek sztárja családjával és barátaival – köztük feleségével, Elsa Pataky-val – valamint testvéreivel, Luke-kal és Liammel karöltve próbálja megismerni érzelmi és kognitív határait, miközben fizikumát is próbára teszi. A különböző fizikai kihívások mellett mentális képességeit is javítja, megtanulja uralni az érzelmeit. Mindemellett, a sorozat inspiráló emberi történeteket is bemutat.

Hemsworth a módszerek megismerése mellett saját testi épségét kockáztatva ki is próbálja azokat. Úszik például a sarkvidéki jeges vízben, kötélen mászik át egy 30 méteres kanyon felett és 80 emelet magasan felhőkarcoló tetején sétál. Mindegyik kihíváshoz kemény fizikai és mentális felkészülés szükséges, amelyet Chris világklasszis szakértőkkel együtt végzett. A kanyonon átívelő kötélmászás például több hónapos felkészülést igényelt. A négynapos, kizárólag vízzel töltött böjt pedig olyan embert próbáló volt, ami majdnem ki is fogott a színészen. 

A hatrészes dokumentum sorozatban többek között olyan szakértők, kutatók és orvosok segítik a színészt, mint Ross Edgley extrém sportoló, Dr. Peter Attia, öregedést kutató orvos, Modupe Akinola stresszkezelésben jártas professzor, Dr. Sharon Sha neurológus, Dr. BJ Miller, öregedési tanácsadó, Alua Arthur, halál-dúla és Tanya Streeter hivatásos búvár.

A november 16-tól elérhető hatrészes dokumentum sorozat a következő epizódokból áll:

Stresszálló: Chris életének tinédzserkora óta része a stressz, amelyet szeretne megtanulni jól kezelni. Modupe Akinola pszichológus azt vizsgálja, mennyire tud nyugodt maradni egy félelmetes séta közben egy felhőkarcoló tetejéről kiálló darun. Modupe fizikai és pszichológiai technikákat tanít Chrisnek, amelyekkel kordában tartható az életünkben lévő stressz, és leküzdhető a hosszú távú egészségünkre gyakorolt hatása.

• Sokk: A hosszú élet titka a nyugalom. Vagy mégsem? Egyes tudósok szerint a szélsőséges hőmérsékletingadozás beindíthatja szervezetünk saját védekezőképességét az időskor gyilkos betegségei ellen. Chris a fagyos sarkvidékre indul testvéreivel, Liammel és Luke-kal, hogy kipróbálják a hidegterápiát.

Böjtölés: Chris Peter Attia-hoz fordul, hogy megtudja, milyen hatással van az étkezési szokások megváltoztatása a hosszú életre. A színész négy napon keresztül egyáltalán nem eszik, hogy a böjtölés felszabadítsa teste saját öregedésgátló erejét. Az ötödik napon a Nagy-korallzátonynál halászik egy lándzsával.

Erő: A „Thor: Szerelem és mennydörgés” című filmre készülve Hemsworth olyan testet épít, amely istenhez méltón néz ki. De olyan izmokat is szeretne, amelyek tudományosan bizonyítottan segítenek neki, hogy erős és egészséges maradjon az öregedés során. Ross Edgley extrémsport-guruval összefogva egy kimerítő, 31 méteres kötélmászásra készül.

Memória: Chris mindig is azon dolgozott, hogy a teste egészséges maradjon, most itt az ideje, hogy elkezdjen vigyázni az agyára. Dr. Sharon Sha neurológus GPS és térkép nélkül beküldi a vadonba. Itt régi barátjával, Otis Hope Carey-vel, rá kell hangolódniuk a természetre, hogy eligazodjanak Otis ősi szülőföldjén. A túra során Chris felidézi gyerekkori emlékeit is.

Elfogadás: Chris az előző részekben mindent megtett, hogy késleltesse az öregedési folyamatot. Most a legextrémebb és legmegindítóbb kihívással néz szembe: három napig egy idős otthonba költözik, ahol olyan ruhát és sminket kap, amiben a legegyszerűbb tevékenység is a legnehezebb feladattá válik. Itt azt az elméletet tesztelik, hogy az öregedés és a halandóságtól való félelem elleni küzdelem legjobb módja talán mégsem az, ha küzdünk ellene, hanem ha elfogadjuk azt.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Két kihagyhatatlan filmpremier és sorozat, amiről nem érdemes lemaradnod!

Glück Viktória

A SPRINGFIELD és a NATIONAL GEOGRAPHIC közös kollekciót mutatott be

InfoPont

A Pentagon titkos UFO aktáit tárja fel a National Geographic új műsora

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben