InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

7+1 érdekesség, amit nem tudtál az idén 30 éves Reszkessetek, betörők! 2-ről

A Reszkessetek, betörők! elképesztő sikere után egyértelmű volt a folytatás. Az első rész akkorát szólt, hogy egészen a 2018-ig ez volt minden idők legtöbb bevételt hozó karácsonyi filmje. A vérbeli karácsonyi klasszikus második része éppen 30 éve jelent meg, népszerűsége pedig azóta is töretlen. A jeles évforduló alkalmából a Disney+ összegyűjtött 7+1 érdekességet a filmről, ami még azok számára is tartogat újdonságokat, akik úgy érzik, ismerik már a filmet, mint a tenyerüket. Ezek után szinte biztos, hogy más szemmel fogod nézni szegény Marv és Harry kálváriáját New Yorkban. 

  1. Már megint itthon hagyták

A film „Alone Again” munkacímen futott, ám a rendező, Christopher Columbus nem szerette volna, hogy az emberek azt higgyék, ez egy remake, ezért végül megváltoztatta a címet. A forgatás egyébként 1991. december 9-én kezdődött és 149 nap után 1992. május 6-án fejeződött be. Ezen időszak alatt Culkin és az egész családja New Yorkban lakott.

  • Rekord gázsi a szerepért

A Home Alone világsztárrá tette Culkint, így a ceruza is vastagabban fogott a szerződésén. Míg az első filmért 110 000 dollárt kapott, a folytatásért már 4,5 milliót, plusz a film bevételének öt százalékát. Ez máig a legmagasabb díj, amit 11 éves gyereknek Hollywoodban egy szerepért fizettek. A „Home Alone 2” 31,1 millió dolláros bevétele új novemberi rekord lett, valamint lekörözte az első részt, 24 nap alatt 100 millió dollárt hozott. Az első résznek ehhez 33 nap kellett.

  • Sok műhó semmiért

A karácsonyi filmek hangulatának egyik alapkelléke a hó. A stáb rengeteg pénzt költött a külső helyszínek téliesítésére, vagyis a műhóra. A sors fintora, hogy a forgatás előtt pár nappal hatalmas vihar csapott le New Yorkra, több centis hótakaróval borítva a várost. A forgatás alatti rendkívüli hideget a kamerák sem bírták, több be is fagyott a felvételek során.

  • Megrázó felvétel 

Daniel Stern egy interjúban elárulta, a mosogatós áramütéses jelenet első felvétele során a rendező, Chris Colombus annyira nevetett, hogy képtelen volt leállítani a felvételt még azután is, hogy a színész a padlóra rogyott. Korábban többek között az Entertainment Weekly egy szakorvossal megvizsgáltatta Kevin csapdáinak hatásait és kiderült, a banditák a való életben súlyosan megsérültek volna. Ebben az esetben fokozottan igaz a mondás: Ezt ne próbáljátok ki otthon!

  • Valójában nem létezik a játékbolt

A Duncan’s Toy Chest nem egy valódi bolt, a Manhattan-ben található F.A.O. Schwarz játékbolton alapul. Érdekesség, hogy minden gyerekszínész, aki feltűnt a bolti jelenetekben, később hazavihetett egy általa választott ajándékot emlékbe.  

  • Trump-ot kivágta volna a rendező

Akkoriban leginkább híres New Yorkiként ismerték Donald Trumpot, aki szeretett feltűnni filmekben, amikor csak tehette. Sőt, övé volt a Plaza Hotel is, amit a rendező kinézett magának. Végül Trump némi pénz és egy cameo ellenében engedélyezte nekik, hogy az előcsarnokban forgassanak. Columbus eredetileg abban reménykedett, hogy ki tudja vágni őt a filmből, ám a tesztvetítésen a közönség ujjongva fogadta, így végül benne maradt. Évekkel később a rajongók benyújtottak egy petíciót, amiben azt kérték, hogy Trumpot digitálisan cseréljék le a felnőtt Culkinre. A vicces ötletet egyébként maga a színész is támogatta.

  • 790.000 Forint csokikra

A Plaza Hotel szobaszervize nem olcsó, Kevin igazán tetemes számlát halmozott fel. 967 dollárt költött két csokitortára, hat doboz pudingra, nyolc epres tartra, 36 csokoládéval bevont eperre és hat csokoládé mousse-ra, vanília és eperfagyival, M&M’s-szel, csokoládédarabokkal, cseresznyével, mogyoróval, mályvacukorral, karamell-, csoki és epersziruppal, tejszínhabbal és banánnal. Ezekért ma körülbelül 2054 dollárt, vagyis mintegy 790 ezer forintot fizetnénk. 

+1 Te is lehetsz egy napig Kevin 

A Plaza Hotelben a mai napig elérhető a Home Alone – Fun in New York csomag, melynek tartalma egy, a filmben látható szállodai szoba, négyórás, limuzinos utazás New York ikonikus és a film forgatási helyszínein, beleértve az Empire State Buildinget, a Rockefeller Centert és a Central Parkot is. A Kevin-életérzéshez hozzátesz még egy nagy sajtos pizza, valamint a fagylaltkehely tejszínhabbal, cseresznyével, és M&M’s-szel. 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

10+1 kép, amely megmutatja, mi történik valójában a Disney kulisszái mögött

Glück Viktória

Újabb premier a Disney+-on, érkezik a „Bűbáj 2: Kiábrándulva”

Glück Viktória

Két évig dolgozott jelmezén a magyar mandalóri

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben