InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Két évig dolgozott jelmezén a magyar mandalóri

Kézzel varrott bőr kiegészítők, aluminimumból esztergált töltények és 3D nyomtatott technológiával készült páncéldarabok alkotják az egyetlen magyar mandalóri páncélját. Zsikla Gergely mintegy két évet töltött a rendkívül bonyolult jelmez elkészítésével, aminek A mandalóri harmadik évadának premierje alkalmából rendezett vetítésén csodájára jártak a rajongók. A különleges eseményre természetesen Baby Yoda, vagyis Grogu is elkísérte a magányos fejvadászt.

Nemcsak Hollywoodban volt különleges bemutató esemény, a sokak által régóta várt Star Wars sorozat premierjére. A hazai Disney+ közel 90 rajongónak szervezett egy exkluzív vetítést, akik mozivásznon láthatták, hogyan folytatódnak Mandó és Grogu kalandjai. Az esemény előtt az 501-es légió, a Mando Mercs és a Lázadó Légió tagjai, illetve leendő tagjai teremtették meg a hamisítatlan Csillagok háborúja hangulatot: a Páncélkészítő, Pre Vizsla, Sabine Wren és az ország egyetlen hivatalos Mandója.

Zsikla Gergely gyerekkorában, moziban látta a Csillagok háborúja első részét. Megrögzött Star Wars rajongó és már 10 éve cosplayezik. Különleges páncélján már az első évad alatt elkezdett dolgozni, annyira megtetszett neki Mandó személyisége és a beskar páncél. A rendkívül bonyolult cosplayt a 3D-s nyomtatott elemek, a kézzel varrott bőr kiegészítők, beépített elektronika és az alumíniumból esztergált töltények teszik megszólalásig hasonlóvá az eredetivel. Bár számtalan munkaórát ölt bele, saját bevallása szerint még mindig van mit tökéletesíteni rajta: akárcsak Pedro Pascal, ő is nehezen lát a sisakban és a ruha – bonyolultságából adódóan – nagyon meleg.

„Nagy kitartás és türelem kell, hogy egy ilyen jelmezt valóban a megfelelő színvonalon el lehessen készíteni. Az 501-es légió licence kiírása segít, pontosan meghatározza a filmhű cosplay minden apró részletét, hogy aki az alapján dolgozik, a végeredmény a legtökéletesebben hasonlítson a filmes jelmezre” – mesélte Gergely, aki kedvenc Mandó pillanatának a beteg gyerekek látogatását tartja, hiszen ruhájával sikerült mosolyt csalni az arcukra.

Kik azok az 501-esek?

Közel 16.000 aktív taggal 66 országban van jelen az amerikai központ által meghatározott direktívák mentén működő, lelkes rajongókból álló jelmezes önkéntes csoport, akik világszerte rengeteg jótékonysági eseményen vesznek részt.  Szoros kapcsolatot ápolnak a Lucasfilm Ltd.-vel és a Disneyvel: sok Star Wars produkcióban nem statiszták, hanem maguk az 501-esek alkotják a birodalmi rohamosztagosokat és egyéb jelmezes karaktereket. A magyar helyőrség, ami 2006-ban alakult, évente körülbelül 100 eseményen vesz részt, melyeknek nagyobb része jótékonysági.

„Hosszasan lehetne taglalni, mit jelent 501-es légiósnak lenni, de mindenkinek mást. Az alapjai: összetartás, család, önkéntesség és a Star Wars szeretete. Menő dolog a világ legnagyobb jelmezes csapatához tartozni úgy, hogy mindenhol örömmel fogadnak és közben valami jót is csinálsz. Ez több mint egy hobbi, ez egy életérzés, rengeteg emberi érzelemmel és kapcsolattal. Jelmondatunk: Bad Guys Doing Good.” – vallja Mag Viktor, az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségvezetőhelyettese.

A mandalóri harmadik évada Din Djarin és a gyermek, Grogu történetének folytatását meséli el. A nyolc epizódból álló, Emmy®-díjas sorozat első epizódja március 1-től érhető el, kizárólag a Disney+on.v

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A hosszú élet titkát kutatja Chris Hemsworth

Glück Viktória

7+1 érdekesség, amit nem tudtál az idén 30 éves Reszkessetek, betörők! 2-ről

Glück Viktória

10+1 kép, amely megmutatja, mi történik valójában a Disney kulisszái mögött

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben