InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomUtazó

Peter’s Planet Travel: PHILADELPHIA

Az American Airlines hívott sajtóútra annak apropóján, hogy májusban közvetlen járat indult Budapest és Philadelphia között. Átszállás nélkül könnyedén elérhető az a város, ahol minden megtörtént, ami az amerikai történelemben fontos.

Uberrel baseball meccsre

Ami talán az egyik legnagyobb élmény a városban, hogy gyalog is könnyedén felfedezhető, ami azért lepett meg, mert mégiscsak egy többmilliós amerikai metropoliszról van szó. A gyaloglás mellett a másik legnépszerűbb közlekedési forma az Uber, amivel erre a baseball meccsre is megérkeztem, értelemszerűen Philly csapatának szurkolva.

 

Kert a St. Augustine templom mögött

Az abszolút kedvenc helyem lett ez a kis meditációs tér, ami valójában egy gyógyító kis kert egy haranggal és egy kis japánkerttel, amiben van csobogó, és sok apró énekesmadár. Azért készült, hogy az emberek imádkozzanak és gyógyuljanak benne.

 

Love Philadelphia

Philadelphia szabad, független és liberális város, szinte minden a szabadságért folytatott küzdelem itt kezdődött el, a helyiek büszkék arra, hogy nőjogi, melegjogi mozgalmak indultak el a városból.

 

A legjobb pastrami

Az első reggelinket (az amerikai szállodák többségében nem adnak magától értetődően reggelit, mint Európában) érdemes ezen az igazán autentikus piacon elkölteni.A Reading Terminal Market 1892 óta létezik, farmerpiacnak indult és a mai napig megtartotta eredeti karakterét. Életem eddigi legjobb Pastrami szendvicsét köszönhetem a Reading Terminal Marketnek.

 

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok. Arra kértük, mutassa be magát és az egyik legutóbbi útjának emlékezetes pillanatait.

A PetersPlanet.travel igazi lovebrand. A barátaimmal együtt és szeretettel raktuk össze. Egy olyan szórakoztató életmódmagazin, amely inspiráló utazásokon és embereken keresztül mesél arról, hogy mi az, ami igazán fontos az életben. Az üzenete, hogy bármit elérhetünk és bárhová eljuthatunk, ha hiszünk benne és teszünk is érte. Minden rajtunk múlik. Több mint tizenöt éve dolgozom újságíróként, először a Magyar Rádió műhelyében, majd a Marie Claire alapító csapattagjaként és végül az InStyle főszerkesztőjeként utaztam sokat. Mióta a PetersPlanet.travel-t készítem, két kiállítást is szervezhettem, az egyiket a Kubában készült portréimból a Brody Studiosban, a Perzsa portrékat pedig már az Ar2Day Gallery felkérésére, a Kempinski Hotel Corvinusban állíthattam ki.

Instagram: @petersplanet.travel

Facebook: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Gasztrotúra

Glück Viktória

PetersPlanet.travel: Natura-Hill Zebegény

Glück Viktória

Ízek és imák – második rész. Thaiföld.

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben