Kiemelt tartalom
Peter’s Planet – Pusztasafari: A homoki lodge felfedezése
  • 2020. július 13.

Vályogház, bivaly és madárles vagy nyitható tetejű jurta, ahol az ott alvók a csillagokat is nézhetik az ágyból.

Logikusnak tűnik, hogy ezen a nyáron népszerűbb és biztonságosabb lehet a belföldi utazás, több okból is. Nem tudjuk, nem tudhatjuk, mikor nyitnak a világ különböző országai és azt sem, ha már nyitva vannak, kit és milyen módon engednek be, ha egyáltalán. A felfedezés örömével ajándékozhat meg egy nemcsak itthon, de világviszonylatban is különlegesnek számító lodge, ami Ruzsa és Szeged közelében a természet lágy ölén helyezkedik el. Az idei első felfedezésem a Homoki Lodge. www.homokilodge.com

Álom a jurtában

A nyitható tetejű ultramodern jurtákból akár a csillaghullást is figyelhetjük, de a legnagyobb élményem az volt, hogyan találkozhat ilyen mesteri módon a tradicionális és a high tech építészet az alföldi puszta közepén. Glamping élmény magas színvonalon.

Pusztába épített medence

Ez a kedves kis medence nemcsak felfrissülésre alkalmas, hanem arra is, hogy a vízből kikönyölve csendben figyeljük a puszta élővilágát, minél kevesebbet mozgunk, a környék madárvilága annál hangosabban és bátrabban mutatkozik meg.

Tradícionális építészet

Az alföldi tanyavilág egykor vályogból épített házából suite lett, az egyikben a járólapok Párizsból érkeztek, a tulajdonos házaspár Bécsben nőtt fel, egyikük festőnek, másikuk művészettörténésznek tanult, kiváló ízléssel, a helyi értékeket tisztelve és remek arányérzékkel rendezték be a vendégfogadásra kialakított épületeket is.

A lodge madara

Ennek a gyönyörű pávának a hangja az afrikai szafarik vadon hangulatát juttatja a látogató eszébe. Nekem életemben először a Homoki Lodge-ban volt szerencsém látni egy farktollait kitáró büszke hímet teljes pompájában.


Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Olvass bele magazinunkba is: