InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Peter’s Planet Peruban járt

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.


Limában van a világ tíz legjobb étterme közül kettő. Peru gasztronómiája okkal híres és két hét után kezdem érteni ,hogy miért. A minőségi alapanyagok mellé szív és lélek is kerül. Ezzel az utóbbi kettővel az egész országban rendre találkozik az ember.  A két lánnyal és két lámával közös kép ötezer méteres magasságban készült a helyi közösség tagjaival, úton a ‚hétszínű hegy’ – ként emlegetett természeti csoda felé. A bal oldali asszonyt lámájával a Colca Canyonban kaptuk lencsevégre, ahol az inka univerzumban oly fontos kondorok is élnek.

MACHU PICCHU

A világ egyik legnépszerűbb látványosságát 1911-ben fedezték fel, így az 1560-ban érkezett spanyol hódítók nem láthatták. A Macchu Pichu évente egymillió látogatót vonz, ezért a belépőjegyet is érdemes jó előre megváltani a meglátogatásához. Erős, tiszta energia és életre szóló élmény. A szentélyben lámák is élnek, ha szerencsénk van, elkaphatjuk őket egy selfie-re.

 

 

 

 

 

 


CSÚCS EZ A SALKANTAY

Mögöttem a Salkantay-hegy, amitől a legjobban tartottak az inka sámánok, ezért a legszebb, legértékesebb áldozatokat kapta, 6300 méteres magasságban, én éppen 4300 méteren, egy mínusz 15 fokos éjszaka és egy gyomorrontás után, de rendkívül boldogan, hogy megcsináltam és részese lehettem egy kokacserje levelekkel és kövekkel kísért kecsua nyelvű, a hegyek tiszteletére tartott ceremóniának.

 

 

 

 

 

 


TITICACA TÓ

A Titicaca sziklaszürke (caca) pumát (titi) jelent, aymara nyelven. Az ősi nyelvet ma is beszélik a tó egykor nomád őslakosai. Pumák is élnek még a tó körüli félszigeteken. A puma egyébként az inka univerzumban a szellemvilágot jelképező kondor és az alvilágot jelentő kígyó között középen helyezkedik el és a földi életet, az erőt szimbolizálja.

 

 

 

 

 

 


OÁZIS HUACACHINÁBAN

Ez a csodálatos oázis Icában, Huacachinában található. Ha Limába érkezünk meg, érdemes itt kezdeni a Peruval való ismerkedést. A gyönyörű oázis az ország egyik legmeglepőbb természeti jelensége, az ember még akkor sem hiszi el igazán, hogy létezik, amikor látja. Teljesen véletlenül találtam, de szeretettel ajánlom a Hostería Suizát közvetlenül a dűnék mellett. www.hosteriasuiza.com.pe

 

 

 

 

 

 


Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Facebook: www.facebook.com/petersplanet.travel/
Instagram: www.instagram.com/petersplanet.travel/

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Utazz itthon

Bala

Augusztusi magazin

InfoPont

Peter’s Planet – SRÍ LANKA

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben