Utazó
Peter’s Planet
  • 2019. november 7.

Ha egy mondatban kéne összefoglalnom a Maldív – szigetek élmény lényegét, akkor azt mondanám, hogy nemcsak azokat a kékeket nem hiszi el az ember, amit maga körül lát, hanem az egészet, ami körülöleli, ugyanis valószerűtlenül paradicsomi. A Maldív-szigetek 1192 szigetből áll, ebből alig kétszáz resort-sziget, körülbelül ugyanennyi a lakott sziget is, de az óriási érdeklődés és az igények folyamatos emelkedése mellett évente öt-hat új resort nyílik a Maldív Köztársaságban. A srilanka.hu oldalon találtam rá az Adaaran resortjaira és egy éjszakát egy klasszikus óceán villában is eltöltöttem a Heritance Aarah hivatalosan októberben nyíló álomkomlexumában.

AZÚRKÉK SZÜRKEGÉMMEL

Jó, ha az ember olyan alapvető dolgokkal tisztában van, hogy például, egészen más szabályok vonatkoznak a helyiek által lakott szigetekre és a resort szigetekre a köztársaságban. A helyiek által lakott szigeteken például, szigorúan tilos az alkohol. A resortokban viszont konkrétan paradicsomi állapotok uralkodnak és minden arról szól, hogy az oda látogató – tapasztalataim szerint leginkább szerelmes vagy nászutas párok  – igazán boldogok lehessenek. Ez a kép az Adaaran Club Rannalhi-ban készült.

 

 

 

 

 


NARANCSOS CSÁBÍTÁS

Kávéfagylalt narancsszorbéval, fehér homokkal és óceán panorámával. Szerintem akkor teszi jól a Maldívra látogató, ha az álomresortok mellett kirándul a csak helyiek által lakott szigetekre is. Ha csak az egyik vagy másik világot tapasztalja meg, akkor vagy a Maldív álomról vagy az autentikus helyi emberekkel való találkozásról mond le. Szerintem, egyikről sem érdemes. Ezt a csodálatos és egyszerű édességet a Heritance Aarah kínálta a reggeli kávé utáni napindításhoz.

 

 

 

 

 


PARADICSOMI ÁLLAPOTOK

Többen mondták a barátaim közül, hogy a Maldívon nem lehet ismerkedni, leginkább nászutasok vannak, ezért nem fogom jól érezni magam egyedülállóként. Nos, nem így lett, bár én egyáltalán nem számítottam arra, hogy unatkozni fogok. Szerintem ha az ember alapvetően jól van egyedül, akkor nem zökkenti ki az, hogy más emberek párkapcsolatban boldogok. Sőt, kifejezetten örül mások boldogságának.

 

 

 

 

 


PONT OLYAN, MINT A KÉPESLAPOKON

Mielőtt eldöntöttem, hogy a Maldívra megyek sokáig böngésztem az ‘ősz a Maldívon’  bejegyzéseket, de aztán úgy döntöttem, hogy ha abban az egy hétben egyszer kisüt a nap és meglátom azt a kéket, amit a képeslapokon, akkor már megérte nem a főszezonban utazni. Talán a klímaváltozás miatt, talán a szerencsémnek köszönhetően, a hét napból hét napig fürödtem a napsütésben, egyetlen pár órás beborulásnak voltam csak szemtanúja.

 

 

 

 

 


Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

instagram.com/petersplanet.travel

facebook.com/PetersPlanet.travel

 

Cimkék:
happy wheels