InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Peter’s Planet – Debrecen

Óriási élmény volt újra felfedezni, valamennyire megérteni és azzal
a nyitottsággal, felfedező kedvvel elmerülni a városban, mint ahogyan
a világ bármelyik korábban ismeretlen nagyvárosában tettem ezt az elmúlt négy évben utazóként. Így azt is észrevettem, ami valójában mindig is ott volt az orrom előtt, de ha nem járom körbe néhányszor a világot, talán észre sem veszem, hogy mennyire meghatározó és értékes mintát adott Szabó Magda Debrecene, Nyilas Misi Kollégiuma, vagy az egyszerre író és botanikus Fazekas Mihály és az ő rafinált Lúdas Matyija.

Friss és kék

A kék ég alatt futó kék villamost a Református Nagytemplom tetejéről fotóztam. Szerintem itt érdemes kezdeni a város felfedezését. Én a Belga Boutique Hotelben laktam, ami ezen a képen valahol az Aranybika és a Református Kistemplom között helyezkedik el a jobb oldalon. Krúdy Gyula is oda járt vacsorázni, bár akkor még nem voltak ott szobák. www.belgahotel.hu


A nagyerdő békéje

A mai Debrecennek első ránézésre alig van már köze a pár évtizeddel ezelőttihez. A városban tanuló külföldiektől világvárosi hangulatú, modern, friss és mediterrán nagyvárost ismertem meg. Néhány nap is elég volt, hogy újabb és mélyebb, eddig nem ismert rétegeit fedezzem fel és élvezzem azt a sok kedves meglepetést, amit a város adott mindössze két és fél nap alatt.


Szabó Magda Debrecene

A kép az előtt a ház előtt készült, ahová Szabó Magda néhány naposan került, miután a Bábaképezdében megszületett. A Domb utca 16 szám ezért is fontos az írónő rajongóinak Debrecenben, ahol ma már kisállatkórház üzemel. Véletlenül találkoztam ott kedves PetersPlanet olvasókkal, akik éppen oltatni vitték a két gyönyörű kutyusukat, Lunát és Mollit. A kiskutyák afrikai oroszlánkutyák. Zimbabwe egyetlen őshonos kutyafajtájáról van szó.


Gasztrotura

Hogy mi van a híres páros kolbászon túl a városban? Vegán konyha, minden mentes sütemények és újragondolt brassói is, ami természetesen debreceni mangalicából készül. A képen az Ikon étterem friss, színes, nyári előétele, a burrata-dinnye kombó, ami fantasztikus volt, de az én kedvencem a zöldborsóval újragondolt klasszikus brassói lett, és ajánlom még augusztustól a speakeasy gintonicot.

Szöveg: Szűcs Péter
Képek: PetersPlanet.travel

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Instagram/petersplanet.travel
Facebook/PetersPlanet.travel


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Peter’s Planet Travel: PHILADELPHIA

InfoPont

Szalajka-völgy

Bala

HAMVAS BÉLA NYOMÁBAN

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben