InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomUtazó

Az utazás élménye, ki sem mozdulva a fővárosból

Akinek az utazás a szenvedélye, valószínűleg hónapok óta elvonási tünetekkel küzd, de világot látni Budapesten is lehet. Ebben az összeállításban például arra vállalkozom, hogy az utazás élményét élem meg úgy, hogy ki sem mozdulok a fővárosból. Az óriáskerék és a Bazilika látképe a Kempinski Hotel Corvinus Budapest egyik szobájából látható. A bal oldali kép pedig Óbudán, a Fő téren.

CALGARY, A BOHÉMEK KLUBJA

A Calgary-t a néhai Albert Györgyi újságíró barátom mutatta 22 évvel ezelőtt azzal, hogy ez a legabszurdabb hely Budapesten és csak annak mutassam meg, aki megérdemli. Azóta járok oda rendszeresen. Volt hogy bárzongorista versenybe botlottam, volt, hogy arisztokrata arcokba, a Calgary hajnali háromkor is biztos pont volt az éjszakában.


HALÁSZBÁSTYA PEZSGŐVEL

“Ketten kellünk hozzá. Mindig. Ahhoz, hogy élni kezdjen egy gondolat, egy történet, egy érzés. Én csak elkezdhetem.” – Krúdy Gyula szövegét az étlapon találtam a Halászbástya étteremben. A poharakban Limited Edition Zöldveltelini, amiből mindössze 800 palack van a világon. Az ételek közül a fogast ajánlom, juhtúrós speclivel az ínyenc magyaros menüből.


MAKKOSMÁRIA FELÉ FÉLÚTON

Makkosmáriára egy harmincöt perces könnyű túrázással lehet eljutni a Normafáról. Ha szerencsénk van, a túra egyharmadánál egy ilyen gőzöst is láthatunk az egykori úttörő vasút vonalán. Az erdőfürdőzés a világ új, kedvenc szabadidős tevékenysége lett a vírusválság egyik következményeként.RÉTES A NORMAFÁN

Friss és forró ribizlis túrós és meggyes – mákos rétesa Normafán. Baráti társasággal az egyik legjobb program egy kis túrázás után, ami után újra fel lehet fedezni Budapestet. Ha van külföldi a társaságban, akkor azért, ha van benne vidéki, akkor meg azért. Mindig van egy pár új, eddig felfedezetlen vagy eldugott, eddig titkos hely, ahol jó élő koncertek vannak, vagy egy eddig ismeretlen, hangulatos, minőségi vacsorát kínáló étterem a fővárosban. A Jedermann a Ráday utcában és a Zsivágó a Paulay Edében, örök kedvenceim.

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Instagram/petersplanet.travel
Facebook/PetersPlanet.travel


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Játssz velünk és vegyél részt egy igazi Retro élményben!

Glück Viktória

Harsányi Attila Viszockij-estje a Bethlen Téri Színházban

InfoPont

Borhétfő – Kóstolja meg az ANONYM Pince borait a Fiókában!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben