InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Peter’s Planet – Velence

Vajon maga Velence mennyi mindent láthatott már? Folyamatosan erre gondolok, amikor csak úgy hagyom, hogy magába szívjon a város. Rájöttem, hogy nincs nagyobb élvezet és jobb út a felfedezéséhez, mint csak úgy elveszni benne. Érezhetően kiismerhetetlen és befogadhatatlan és állandóan meglepetésekkel áll elő.

ROMANTIKA A KÖBÖN

Velence minden kétséget kizáróan a világ legromantikusabb városa. Téli holtszezonban, ha szerencsénk van, akár nyolcvan euróért is foghatunk egy gondolást, de kár alkudozással elrontani a hangulatot. Ha turistás, ha nem, egyszer az életben bele kell ülni. Maga Coco Chanel mondta, hogy ha az ember már nem él szexuális életet, ez a fajta ringatózás egy gondolán Velencében kárpótol valamennyire.

 

 

 

 

 

RIALTO ÉS TÁRSAI

A Rialto híd az a pontja a városnak, ahová az egy napra érkezők a Piazza San Marco mellett elzarándokolnak. De ha letérünk arról a hömpölygő ösvényről, annyi csodában és megható pillanatban lehet részünk, amiről nem is gondolnánk, hogy egy over tourism-mal küszködő városban is létezik a fő csapások elkerülésével.

 

 

 

 

 

TOP GASZTRONÓMIA

Olaszországban megdöbbentő módon mindenhol jó a kávé. Velencében is természetesen.  Az árakban persze lehet különbség, de ha olaszok módjára a pultnál isszuk, akkor egy vagy egyötven, ha a Piazza San Marco a helyszín és fehér szmokingban és ezüstkanállal szolgálják fel, akkor tíz euró is lehet. De az élmény felbecsülhetetlen. Kötelező és autentikus a Rialto piac, ahol ez a fotó is készült. Főleg halat és zöldségféléket árulnak itt.

 

 

 

 

 

KULTÚRÁT NAGYKANÁLLAL

Ez a kép a híres Accademia hídról készült. A látkép évszázadok óta változatlan, jobbra, mindössze pár perc sétára a Peggy Guggenheim múzeum, a híd lábánál pedig a velencei művészek munkáit felvonultató Accademia múzeuma várja a szépségre és kultúrára éhes utazót.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Peter’s Planet Travel – SALZBURG

InfoPont

Peter’s Planet Travel- Dél-Amerika Lelke

InfoPont

PetersPlanet.travel: Natura-Hill Zebegény

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben