A nyár az időszak, amikor a könnyű és frissítő ételek kiemelt szerepet kapnak. Egy hűsítő saláta tökéletes választás a forró napokon, ezek a finom gyümölcsök kombinációja garantáltan felüdíti az ízlelőbimbókat. Íme egy recept, amelyben ezeket a finom gyümölcsöket salátába ötvözheted:
Hozzávalók:
- 1 csomag jégsaláta
- 200 g eper
- 150 g málna
- 2 kivi
- 100 g szeder
- 100 g ananász (konzerv is lehet)
- 100 g áfonya
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál méz
- Friss mentalevelek a díszítéshez
Elkészítés:
- Mossuk meg alaposan a gyümölcsöket és a jégsalátát. A jégsalátát tépkedjük apróbb darabokra és helyezzük egy salátástál aljára.
- Az epret vágjuk fel karikákra vagy félbe, attól függően, mekkora darabokat szeretnénk.
- A kivit hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra.
- A szedret és az áfonyát hagyjuk egészben, vagy válogassuk át őket és helyezzük a salátára.
- Az ananászt csíkokra vágjuk, vagy apróbb darabokra, majd adjuk hozzá a salátához.
- A mézet és citromlevet keverjük össze egy kis tálban, majd locsoljuk meg vele a salátát, és óvatosan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol eloszoljon.
- Végül szórjunk a salátára friss málnát és néhány friss mentalevelet a díszítéshez.
Ez a friss és gyümölcsös saláta tökéletes választás lehet egy könnyű ebédre vagy vacsorára a nyári hőségben. Az eper és a különféle bogyós gyümölcsök lédúsak és gazdagok antioxidánsokban, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges immunrendszerhez és a hidratáláshoz. A saláta a jégsalátának köszönhetően ropogós és friss marad, míg a mézes-citromos öntet hozzáadja az ízletességet. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a nyári gyümölcsök zamatos kombinációját egy frissítő salátában!
Fotó: Joost van Os