InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Krisztisüt – Tavaszi quiche

Egy nagyszerűen variálható, mutatós, mégis egyszerű sós pite receptet hoztam, mely akár még a húsvéti asztalra is odaférhet. A pitetészta és a tojásos alap fix, azonban a feltétekkel bátran kísérletezhetünk ízlésünktől függően. Ajánlom reggelire vagy brunch-ra melegen, de vacsorára, akár hidegen is tökéletes, egy pohár száraz fehérborral kísérve.
Tavaszi quiche
Hozzávalók (26-cm piteformához):

Piskóta:

  • 250 g liszt
  • 125 g margarin vagy vaj
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • 1 ek hideg víz
  • 200 ml növényi főzőtejszín
  • 100 ml növényi tej
  • 3 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 szelet fekete erdei vagy pármai sonka
  • 1 marék bébispenót
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 2 szál újhagyma
  • só, bors
Elkészítés:
  1. A pitetésztához a hideg vajat vagy margarint gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel. Beleütjük az egész tojást, hozzáadjuk a vizet és sót, majd néhány mozdulattal egynemű tésztát gyúrunk.
  2. Hűtőben 30 percet pihentetjük.
  3. A piteformát zsírozzuk és lisztezzük, vagy formaelválasztó spray-vel körbefújjuk.
  4. A tésztát apró darabokra tépkedve elegyengetjük a formában, illetve a forma oldalán.
  5. Előmelegített, 180 fokos sütőben vakon elősütjük 10 perc alatt. Ehhez egy sütőpapírt simítunk a felületére, a sütőpapírra babot vagy lencsét teszünk. Ezzel megakadályozzuk, hogy a tészta felpúposodjon.
  6. Közben felverjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet és a tejszínt.
  7. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd rádobjuk a fokhagymát, és kicsit lepirítjuk.
  8. Az elősütött tésztán elsimítjuk a hagymákat és ráfektetjük a sonkacsíkokat. Ráöntjük a tojásos-tejes masszát, a tetejét megszórjuk a felkarikázott újhagymával és a bébispenóttal, illetve elhelyezzük rajta a félbevágott koktélparadicsomokat.
  9. Visszatesszük a sütőbe, és 180 fokon további 20-25 perc alatt készre sütjük.
  10. Friss zöldséggel tálaljuk.

 

További receptekért nézz el facebook oldalamra: Facebook/Krisztisüt

 

További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Olasz tengerpart a konyhádban – íme a nyár legjobb jegeskávé-receptjei!

InfoPont

Krisztisüt – Valentin-napi joghurttorta

Bala

A sütőtökkrémleves, ha vegán

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben