InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Gyors, könnyű, finom: Csirkés-fetás tésztasaláta

Hozzávalók

  • 50 dkg fusilli tészta
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 tk fokhagyma-granulátum
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 szelet bacon
  • 40 dkg koktél paradicsom
  • 30 dkg friss spenót
  • 20 dkg feta sajt
  • 0.25 fej vöröshagyma
  • 2 ek friss kapor
  • bors

A dresszinghez

  • 0,5 dl olívaolaj
  • 3 ek vörösborecet
  • 0,5 ek olasz fűszerkeverék
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • bors

Elkészítés

A csirkés-fetás tésztasaláta elkészítéséhez a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a tésztát. A csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fokhagyma-granulátummal, majd közepes lángon oldalanként 8-8 perc alatt megsütjük az olajon. Ezután 10 percig pihentetjük, majd felkockázzuk. A bacont ropogósra sütjük a visszamaradt zsiradékban, majd ha kihűlt, felaprítjuk.

A dresszinghez összekeverjük az olívaolajat, a vörösborecetet, a fűszerkeveréket, az áttört fokhagymát és a mustárt, majd megsózzuk, megborsozzuk.

Végül egy nagy tálban összekeverjük a tésztát, a csirkemellkockákat, a bacont, a felezett koktélparadicsomot, a spenótot, a morzsolt fetát, a finomra vágott hagymát és a kaprot, majd leöntjük a dresszinggel.

Jó étvágyat!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben