Hozzávalók
- 50 dkg fusilli tészta
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 2 ek olívaolaj
- 4 szelet bacon
- 40 dkg koktél paradicsom
- 30 dkg friss spenót
- 20 dkg feta sajt
- 0.25 fej vöröshagyma
- 2 ek friss kapor
- só
- bors
A dresszinghez
- 0,5 dl olívaolaj
- 3 ek vörösborecet
- 0,5 ek olasz fűszerkeverék
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- só
- bors
Elkészítés
A csirkés-fetás tésztasaláta elkészítéséhez a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a tésztát. A csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fokhagyma-granulátummal, majd közepes lángon oldalanként 8-8 perc alatt megsütjük az olajon. Ezután 10 percig pihentetjük, majd felkockázzuk. A bacont ropogósra sütjük a visszamaradt zsiradékban, majd ha kihűlt, felaprítjuk.
A dresszinghez összekeverjük az olívaolajat, a vörösborecetet, a fűszerkeveréket, az áttört fokhagymát és a mustárt, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Végül egy nagy tálban összekeverjük a tésztát, a csirkemellkockákat, a bacont, a felezett koktélparadicsomot, a spenótot, a morzsolt fetát, a finomra vágott hagymát és a kaprot, majd leöntjük a dresszinggel.
Jó étvágyat!
Olvass bele legújabb magazinunkba!