InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

2023 legjobb farsangi étele

A farsangi mulatságokat gazdagon terített asztalok jellemzik, hoztunk is számotokra egy nagyon finom, pici alkohollal megbolondított farsangi étel receptet. Ha szereted a hagyományos ételeket kicsit feldobni, ez az étel nagy kedvenced lesz.

Konyakos kacsasült

Hozzávalók

1 pecsenyekacsa, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 10 dkg császárszalonna, 5 dkg liszt, 2 dl vörösbor, 5 cl konyak, 15-20 dkg kacsamáj, 5 dkg vaj, 1 dl olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 db babérlevél, kakukkfű, só


Elkészítése

A kacsát megszabadítom aprólék részeitől, a hagymát negyedeire vágom, a szalonnát felkockázom, mindezeket kevés olívaolajon megpirítom. Megszórom a liszttel, ráöntöm a konyakot, a vörösbort, és kevés vizet is adok alá. Az apróra vágott petrezselyemzölddel meghintem, babérlevéllel, kakukkfővel és sóval ízesítem. Fedő alatt erős tűzön 35-40 percig forralom, majd finom szűrőn leszűröm.


A kacsa máját kevés vajban átsütöm, áttöröm, hozzáadom a mártásomhoz. Közben a kacsát a sütőben ropogósra sütöm. Amikor elkészült, kiemelem egy vágódeszkára, feldarabolom, tálra rendezem. Zsírját a mártásba öntöm, összedolgozom.

A mártással meglocsolom kacsámat, pirított burgonyával tálalom.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A gluténmentes pizzasütés titkai

Zalai Mariann

A legfinomabb fagyi a Balatonon: Eszterházy Epercsoda Levendulával

Glück Viktória

Egy nap, ami csak a borokról szól – Fermentation Fair a Czakóban!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben