InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

2023 legjobb farsangi étele

A farsangi mulatságokat gazdagon terített asztalok jellemzik, hoztunk is számotokra egy nagyon finom, pici alkohollal megbolondított farsangi étel receptet. Ha szereted a hagyományos ételeket kicsit feldobni, ez az étel nagy kedvenced lesz.

Konyakos kacsasült

Hozzávalók

1 pecsenyekacsa, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 10 dkg császárszalonna, 5 dkg liszt, 2 dl vörösbor, 5 cl konyak, 15-20 dkg kacsamáj, 5 dkg vaj, 1 dl olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 db babérlevél, kakukkfű, só


Elkészítése

A kacsát megszabadítom aprólék részeitől, a hagymát negyedeire vágom, a szalonnát felkockázom, mindezeket kevés olívaolajon megpirítom. Megszórom a liszttel, ráöntöm a konyakot, a vörösbort, és kevés vizet is adok alá. Az apróra vágott petrezselyemzölddel meghintem, babérlevéllel, kakukkfővel és sóval ízesítem. Fedő alatt erős tűzön 35-40 percig forralom, majd finom szűrőn leszűröm.


A kacsa máját kevés vajban átsütöm, áttöröm, hozzáadom a mártásomhoz. Közben a kacsát a sütőben ropogósra sütöm. Amikor elkészült, kiemelem egy vágódeszkára, feldarabolom, tálra rendezem. Zsírját a mártásba öntöm, összedolgozom.

A mártással meglocsolom kacsámat, pirított burgonyával tálalom.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Téged is vár a Füredi Szüret!

InfoPont

Semmihez sem fogható ízélmények a Nespresso új Master Origin kávékollekciójában

InfoPont

Egy hónap múlva indul a ZamJam! 10 ok, amiért ott kell lenned

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben